20120229

29e februari idag, 4 år sedan sist.. Har alltid undrat över varför det är just den här dagen, hade det inte varit lättare att ta bort/lägga till en dag på slutet av året? Jaja, finns säkert en lysande förklaring men jag sov väl eller nåt på den lektionen. Det sägs iaf att idag är den dagen kvinnorna får fria så om jag hittar något snyggt kanske jag tar min chans! ;) Eller inte.. Vädret idag har tyvärr varit mulet och trist så jag och Sofie har sprungit runt halva stan istället, och då menar jag inte motionerat. Började med en kaffe på Mama's bakery och sedan utforskade vi den delen av stan där vi aldrig brukar vara i vanliga fall, ganska spännande men utmattande. Ska strax hoppa in i duschen och fräscha till mig för ikväll blir det aperitivo och fotboll. 



Vårig bild från igår.



Vårsol i parken

Ännu en härlig dag här i Florens. Efter skolan gick vi till en park här i närheten där vi satt och solade oss. När solen gått ner gick jag och Sofie och handlade lite. På vägen till butiken stannade vi utanför en gelateria för att jag var så sugen på glass. När vi stod där och funderade kom killen som jobbar där ut med en bägare med lite glass i till mig. Han sa att det var en present och om jag gillade den skulle jag komma tillbaka. Haha sjukt bra sätt att ragga kunder tycker jag och självklart ska vi dit en dag och köpa glass!


Matthew, Matheus & Sofie


Matheus, Sofie & jag

Hur härligt?!


Cirkuskonster


Slackline


Sofie, helt utan hjälp!

Älskar våren!



20120228

God morgon! Strax dags att gå till skolan men jag är redan klar så fick lite tid över. Satte mig och kollade vädret som jag alltid gör och såg till min förskräckelse att det bara skulle vara 5 grader idag och minusgrader inatt! Fick en ordentlig chock. Vad hände med våren? Vi ska ju till parken idag! Sen såg jag att det var vädret för Stockholm.. Vi ska få upp till 15 grader idag här i Florens och strålande sol! Ok, det där var nästan lite taskigt men min poäng var att är det fint vänjer man sig snabbt men bara för det kommer väl solen gömma sig för mig..

Hoppas ni får en fin dag med både sol och värme!
Puss och kram



Salute

Haha höll på att börja skriva på italienska, det är verkligen en språksoppa i mitt huvud men ni behöver inte oroa er, än har jag inte glömt svenskan. Har däremot fått lite önskemål om att göra inlägg med glosor och det skulle ju vara kul men vet verkligen inte hur jag ska lägga upp det. Ord som hej och jag heter eller? Om någon har tips eller önskemål så välkomnar jag det mer än gärna.

Mötte upp de andra en snabbis i eftermiddags och gick en liten promenad i stan. Sen hamnade vi på en bar med aperitivo men det blev inget vin för min del då jag inte stannade så länge. Hade massor med tvätt och en skypedate som väntade. Nu har jag lyckats röja undan halva tvätten och ska försöka kolla igenom läxan till imorgon. 

Matthew, Sandro & Matheus.
Sandro och Matheus har precis hittat en ny lägenhet så de utbringade spontant en liten skål och minuten efter tvingade jag dem att göra om det så jag kunde ta kort. Om de är trötta på mig och min kamera? Nej...
De kallar mig typ paparazzi..


20120227

Hej! Är på strålande humör idag för solen skiner och det är jättehärligt ute! Kom precis hem och har ätit lunch, jag vet, fyra är lite väl sent men vad gör man, vill ju vara ute och njuta av solen! Efter skolan gick vi till Mama's bakery, börjar bli en måndagstradition, köpte med oss kaffe och satte oss på Piazza Santo Spiritio. Tydligen tänkte alla andra likadant som oss för det var fullt med människor men efter ett tag hittade vi en enskild liten hörna där vi satte oss och solade. Jag har t.o.m lyckats få ränder av mitt linne, det ni! I februari!!



Innan jag spillde kaffe i knät! 

Sofie, älskar att vi båda är lika galna i solen!

Ska snart möta upp Sofie igen så ska vi gå ut en sväng, hörs senare!


Mobilblogg - haha dags att bli kvinna igen!


Gelato

Idag har jag hängt med Sofie. Har inte träffat henne på hela helgen så vi hade massor att ta igen, mys! Tänkte först gå på museum men båda var ganska trötta och så kom hon med den strålande idén att vi skulle gå till La Carraia och äta glass så det gjorde vi istället. Det var nog en av de godaste glassarna jag ätit, struten var täckt med choklad och nötter och så tog jag kokos och nån annan smak som jag inte minns haha.. De var sjukt stora dock men jag fick i mig hela!



Sofie


Sofie & jag


Nöjd över min glass haha


Tror ni mig om jag säger att jag faktiskt ätit nästan halva här? Det är sant!

Hoppas att ni haft en fin helg!


20120226

Hej! Sov väldigt länge idag, sjukt skönt, känns som att det behövdes. Igår hade vi tänkt gå till Hardrock Café men det var väntetid 2 timmar för att få bord för att vi var så många så vi gav upp den tanken ganska snabbt. Istället gick vi till Oibò där det också var sjukt mycket folk. Inomhus var det fullsatt så vi tog ett bord ute. Så mysigt att kunna sitta på uteserveringen i februari utan att en frysa! Efter att vi ätit lite av deras aperitivo gick vi vidare till Naima där vi kollade slutet på Milan-Juve matchen. Hade tänkt mig ganska tidig hemgång men det går ju aldrig här, har väl helt enkelt för trevligt antar jag.

Matthew, Sandro, Gabriella och Matheus

Gabriella, Matheus och jag

Nu ska jag göra mig iordning och sen gå ut och njuta av det fina vädret. Strålande sol och ca 12 grader!
Puss och kram!

Fiera del cioccolato

Idag har jag varit och lunchat med de andra och sedan var det som sagt tänkt att vi skulle till Boboli gardens men det blev ändrade planer p.g.a vädret. Det var varmt och skönt men riktigt molningt och för att få bäst bilder krävs solsken så vi tänkte ta det en annan dag. Tänkte istället lägga upp lite bilder från chokladmässan här som jag tog för någon vecka sedan men helt glömt bort. Chokladmässan var här i ca två veckor och de hade verkligen allt från skor till kebab, skedar, salami och verktyg, allt i choklad! Väldigt coolt och man blev ju inte lite sugen. Eller vad säger ni? ;)





















20120225

God morgon! Allt bra med er? Jag är ganska trött, kom hem sent och vid 6.30 var det någon slags efterfest här, dock inte min. Igår var vi som sagt hos Matthew och Matheus. Jag klippte Matthew och sen gjorde vi pannkakor eftersom det var panncake day i tisdags. Vi åt med citron och socker, hade aldrig hört talas om det, någon engelsk grej tydligen men det var jättegott! Lite senare kom de andra så vi satt hela kvällen och drack vin och tog det lugnt.

In action


Varför blir alltid första misslyckad?

Efter en stund tröttnade dem så då tog jag över ;)

Jag ska strax möta upp de andra för lunch och sen ska vi till en stor känd trädgård.
Har laddat kameran så hoppas på att kunna ta massa fina bilder.
Hoppas ni får en fin dag så hörs vi sen!

Mobilblogg - Har precis klippt Matthew lite grann..

 

 


Oibò

Som om inte mailet igår vore nog, idag fick jag även ett brev. Kan inte minnas sist jag fick eller skrev ett brev så jag blev väldigt glad för det! Verkar även som vykorten jag skickade kommit fram så det var ju skönt att höra!

Kom på att jag har lite bilder från i onsdags då vi var ute. Vi gick till ett ställe som hete Oibò som vi brukar gå förbi när vi går till Moyo. Jag och Sofie har kollat in det nya stället ganska länge och planerat att gå dit. Lite dyrare än de andra ställena men helt klart den bästa aperitivon! De hade allt från grönsaker till pommes, mortadella, paj, sallad, pasta, parmesanbitar(!) och massa dippsåser. Vi kommer helt klart börja hänga där!



Gabriella, Matthew, Nadja, Courtney & Louise

Alla tjejer

Ikväll ska jag troligtvis hem till Matthew och Matheus så får vi se vad kvällen har att erbjuda.
Hoppas ni får en fin fredagkväll!
Puss och kram

20120224

Hej! Hoppas ni mår bra idag. Jag känner mig lite lost faktiskt men det släpper nog snart. Saker man inte kan påverka ska man försöka att inte lägga så mycket energi på och det man kan påverka ska man ta tag i. Idag fick jag en tankeställare i skolan. Jag tyckte pronomen var jättesvårt när vi först började med det men nu när vi håller på med kombinerade pronom är det bara som matte. Grundregeln är samma bara det att de sätts ihop till ett ord vilket jag tycker är jätteenkelt men några av de andra har lite problem med det.

Trots att vi gjort lite nya grejer så har jag börjat känna att det nog är lite för lätt. Idag fick jag vara med den som verkligen inte förstår bara för att kunna hjälpa honom. Missförstå mig inte, jag hjälper gärna till och tyckte det var kul men när min utveckling stannar upp för den sakens skull så känns det inte riktigt bra längre. Nästa vecka är det prov så det är ingen idé att göra något nu men jag ska ta den veckan och verkligen tänka igenom situationen och se vad jag kan göra. För mig är det ganska svårt att säga att jag är duktig, jag tycker själv att det går bra men att säga att jag är bättre än någon gör jag inte. Däremot är det flera andra som börjat ta upp det nu så därför gnager tanken på ett eventuellt steg upp. Jag är just nu på niv 3 och blev så glad när Sandro, som är på nivå 4, frågade mig vilken nivå jag är på och sedan chockad över svaret, sa att han trodde jag var på nivå 5.
Bra egoboost!

Annars då? Det fina vädret håller i sig och jag ska strax äta lunch men annars har jag faktiskt inga planer för dagen.

Tog den här fina bilden igårkväll på vägen hem.

20120223

Det fina vädret håller i sig så idag gick jag till Piazza Santa Maria Novella och gjorde mina läxor där i solen. Vem hade kunnat ana att läxor kan vara kul? Klagar inte! När solen började bränna gick jag hem och gjorde lunch, det blev piadina igen, de blir bättre och bättre. Efter lunchen mötte jag upp de andra och så gick vi till en park i närheten där vi satt ända till solen gick ner.






Matthew & Matheus





Jag & Matthew


Hörde att Sverige också äntligen börjat få lite sol och plusgrader.
Njut!

Kärlek

Imorse blev jag så glad när jag kollade min mail och såg att jag fått ett mail av min fina gudmor. Hennes ord värmde verkligen och jag har tänkt på det hela dagen. Jag älskar verkligen att vara här men saknar mina nära och kära hemma i Sverige väldigt mycket. Det är inte den känslan att jag är ledsen, som jag faktiskt trodde innan jag åkte, utan mer att det är så mycket jag vill att vi ska uppleva tillsammans. Tänker nästan alltid på någon där hemma i olika sammanhang, det kan vara familj, vänner, släkting, jobbarkompis eller liknande och ibland undrar jag om det är besvarat.

Jag vet att det är många där hemma som läser bloggen och jag tycker det är jätteroligt. De flesta läser ju för att de är nyfikna på vad jag gör och hur jag har det men genom bloggen blir det lite av en envägskommunikation. Alla vet vad jag har för mig och även mycket om hur jag känner men jag får inte det tillbaka. Det är som sagt väldigt roligt att så många läser men eftersom allt finns tillgängligt här så minskar sms, meddelanden på facebook och mail. De allra närmaste har jag nästan daglig kontakt med på ett eller annat sätt vilket är helt fantastiskt. Jag vill ju veta hur alla andra har det också så det är just när det trillar in ett mail som detta av någon man inte pratat med på ett tag som det värmer lite extra och därför blev jag så glad imorse. 
Tror på att man ska visa mycket kärlek 
 


20120222

Idag har vi underbart väder här i Firenze! Strålande sol och massa plusgrader. Direkt efter skolan gick vi och köpte med oss fika och satte oss på Piazza Santa Spirito. Satt där i ca två timmar och bara njöt av värmen och jag skrattade så jag fick ont i magen av alla konstiga idéer vi kom på. Vi ska tydligen till stranden om en månad.. Kanske lika bra då jag och Matthew har startat en tävling om vem som får bäst solbränna då vi båda är halvitalienare. Nu måste jag bara komma på ett straff till honom när han förlorar! 


Sofie & Matthew


Världens godaste white chocolate muffin with pine nuts!

Ikväll ska vi på aperitivo på ett nytt ställe som jag & Sofie spanat in länge.
Hoppas ni får en trevlig kväll.
Puss!

20120221

Igår var vi ju som sagt ute och tog ett glas på Kitsch med Matthews familj som är här på besök från England. Det var hans syster och mamma och båda två var supergulliga och vi hade verkligen jättetrevligt. Riktigt kul att få prata engelska också och det var nog bara jag som hade jagat upp mig över att den försämrats då båda två berömde oss flera gånger för våra språkkunskaper. Det roligaste var när Matthews mamma frågade mig (på engelska) om jag tänker på italienska och jag tänkte och svarade: qualche volta (ibland). Det var lite av ett genombrott för mig. 

Sofie & jag

Matthew med sin mamma och syster

Laura, Matthew, Sofie & jag
 

Ready, set, go!








Lovely!

La piadina

Direkt efter skolan tog vi en fika och sen gick vi och handlade. Hittade piadabröd i affären så jag bestämde mig för att ge det ett försök. Lyckas det är jag världens lyckligaste då det är min favorit!

Piadabröd, stracchino (ost), prosciutto crudo, ruccola och tomat är min favorit.
Man kan såklart välja innehåll hur man vill.

Såhär ser det ut just nu.
Håll tummarna för att det blir bra!



Enjoy Monday



Nu går jag ut, hoppas ni får en fin kväll!

20120220

Kom precis hem efter en kaffe på Mama's bakery efter skolan. Känns som jag fått ordning på lite saker idag faktiskt. Tänkte försöka plugga lite nu och göra lunch, klockan är ju tre?! Har verkligen ställt in mig på italiensk tid! Ikväll ska vi på aperitivo med Matthew och hans familj som är här på besök från England, ska bli jättekul. Det jobbiga är bara att jag känner att min engelska har försämrats sen jag kom hit då min hjärna är inställd mestadels på italienska och även såklart på svenska. Engelskan som annars är andra språket och som jag vanligtvis inte har några större problem med blir plötsligt tredje språket så det blir lite av en språksoppa i huvudet. Tappar bort ord och grejer men det reder nog ut sig snart. Har man ställt om sig till att äta lunch klockan tre och middag vid nio kan man nog lära sig hålla ordning på språket, allt handlar bara om vanor. Ska iaf bli väldigt trevligt att få träffa dem!



Bild från min promenad i lördags.


Nu regnar det desvärre, det har det gjort sen igår och ska tydligen hålla i sig till imorn..
Sen hoppas vi på sol och värme!


Jag och Italien

Jag är halvsvensk och halvitaliensk, min mamma är svensk och min pappa italienare. Det roliga med att vara en blandning
är att när jag är i Sverige känner jag mig italiensk och här i Italien känner jag mig ganska svensk. Jag har bott Stockholm i
hela mitt liv ändå till mitten av januari i år då jag flyttade hit till Florens för att plugga italienska. Jag valde mellan det
eller Milano och till slut valde jag alltså Florens, dels för att jag tror att det är mer "Italien på riktigt" än en storstad
som Milano men även för att det är härifrån min pappas släkt kommer.
Jag har tillbringat några veckor i Italien varje sommar de senaste 10 åren. De flesta tror då att jag varit i Florens och besökt
släkten men så är det faktiskt inte. Min mamma bodde länge i Rimini när hon var yngre så vi åker dit varje sommar och
hälsar på vänner och "familj" där. Sedan 2007 har även mina två bästa vänner följt med och de älskar det lika mycket som vi
gör. Det har gått så långt att vi kallar Rimini för hemma haha..
Nu har jag iaf bestämt mig för att lära mig språket ordentligt. Jag pratade italienska som liten men sen tog svenskan över
eftersom det var i Sverige vi bodde. Jag läste italienska i gymnasiet så när jag började skolan här i mitten av januari var jag
på nivå 2 och jag ligger just nu på mitten av nivå 3. Har pluggat i 5 veckor nu och har 15 veckor kvar. Stannar alltså i Florens
till början av juni.
Planerna på vad jag ska göra sen är inte riktigt spikade men troligtvis kommer jag stanna i Italien ett tag. Vi har pratat om att
åka til Rimini och stanna där hela sommaren då vi vet att vi kan få jobb där så det skulle vara riktigtHAr fått lite frågor o kul!
Jag har som sagt fått lite frågor om mig, min bakgrund och min utbildning så här kommer en liten sammanfattning. Är det något annat ni undrar över är det bara att fråga på!

Jag är 21 år och från Stockholm. Halvsvensk och halvitaliensk, min mamma är svensk och min pappa italienare. Det roliga med att vara en blandning är att när jag är i Sverige känner jag mig italiensk och här i Italien känner jag mig ganska svensk. Jag har bott i Stockholm i hela mitt liv, fram till mitten av januari i år då jag flyttade hit till Florens för att plugga italienska. Jag valde mellan det eller Milano och till slut valde jag alltså Florens, dels för att jag tror att det är mer "Italien på riktigt" än en storstad som Milano men även för att det är härifrån min pappas släkt kommer.

Jag har tillbringat några veckor i Italien varje sommar de senaste 10 åren. De flesta tror då att jag varit i Florens och besökt släkten men så är det faktiskt inte. Min mamma bodde länge i Rimini när hon var yngre så vi åker dit varje sommar och hälsar på vänner och "familj" där. Sedan 2007 har även mina två bästa vänner följt med och de älskar det lika mycket som vi gör. Det har gått så långt att vi kallar Rimini för hemma haha..

Nu har jag iaf bestämt mig för att lära mig språket ordentligt. Jag pratade italienska som liten men sen tog svenskan över eftersom vi bodde i Sverige. Jag läste italienska i gymnasiet så när jag började skolan här i mitten av januari var jag på nivå 2 och jag ligger just nu på mitten av nivå 3. Har pluggat i 5 veckor nu och har 15 veckor kvar. Stannar alltså i Florens till början av juni.

Planerna på vad jag ska göra sen är inte riktigt spikade men troligtvis kommer jag stanna i Italien ett tag. Vi har pratat om att åka til Rimini och stanna där hela sommaren då vi vet att vi kan få jobb där så det skulle vara riktigt kul! Time will tell..


Regn

Idag är det regn och allmänt dåligt väder men inte så jättekallt så det är svårt att klä sig. Promenerade runt lite idag och fikade med Sofie och Evelina. Vi hittade ett jättemysigt café nära skolan som jag tippar på kommer bli ännu ett stammisställe. Det gillar vi! Har tyvärr dragit på mig en hemsk hosta och ont i halsen så det blir en fortsatt lugn dag.



Meny i trä




Sofie och Evelina






20120219

Igår var vi som sagt ute och åt middag. Gick till en mysig italiensk restaurang som vi trodde skulle vara undangömd från alla turister men redan innan vi hunnit beställa kom ett helt gäng med japaner in. Det blev bresaola till förrätt och en kycklingrätt med kronärtskocka till huvudrätt. Efter middagen blev det en sväng på Sei Divino där det tyvärr var väldigt dött men mysigt ändå att bara gå ut och ta ett glas. Men behöver ju faktiskt inte alltid dicka shots hehe..









Sofie & Evelina





Sofie, Evelina & jag








-

Mysig kväll med middag på en italienare, vin på Sei Divino och trevligt sällskap.



Time to go to bed, buona notte! 

Långpromenad

Tog en riktig långpromenad idag, helt själv. Tyvärr inte så mycket sol men varmt och skönt så jag hade bara skinnjacka. Strosade runt i stan och fotade en del. Lyckades efter mycket om men även hitta frimärken och dessutom en brevlåda. Det ni!


Som tur var hade jag med mig vykorten i väskan så nu är de påväg till sina mottagare! 



20120218

Ang. inlägget innan så tror jag att om man behöver fråga sig själv om man är full så är svaret självklart. Konstigt det där då jag tyckte mig vara spiknykter men det verkar slå till när jag kommer hem haha..  Vi hade det iaf väldigt trevligt! Vi skulle testa ett nytt ställe men vi hamnade ändå på Moyo för aperitivo. Det var proppat med folk men vi hade tur och fick ett bord. När folk började droppa av kom resten av våra vänner, vi satt och drack drinkar och snackade en massa. Några av de andra skulle vidare ut och dansa men kände mig rätt trött så det blev tidigt hemgång.


Evelina och jag





Sofie och Evelina som är på besök från Genua









Ska strax göra mig iordning och gå ut en sväng. Termometern står på 12 grader!
Måste hitta frimärken men de är slut överallt.. Wish me good luck.
 

Buona notte!

När man kommer hem och ser att tummen är blodig men inte fattar varför eller ens känner att det gör ont och man blir irriterad på sig själv för att man glömmer bort miljoner saker och frågar sig själv om man är full.. då är det dags att sova. Behöver jag tillägga att jag sammanfattar det som en väldigt lugn och trevlig kväll? Blir ni lika förvirrade som jag? Tror vi hörs imorn istället va, god natt då!

Aperitivo time

Dags att gå ut!
Puss!

20120217

Weekend! Den här veckan har gått otroligt fort tycker jag. Har lärt mig massa nytt i skolan så det känns skönt eftersom förra veckan var lite för lätt. Hoppas på att vi får en lika bra helg, började iaf bra med en fika och sen lite sol på Piazza Santa Maria Novella, underbart med sol och värme! Håller tummarna för att vintern är slut nu och att det fortsätter vara såhär fint väder.





Ikväll blir det Aperitivo på ett nytt ställe som vi kollat in.
Hoppas ni får en fin kväll!


Yesterday night

Jag har myskväll ikväll, var ute igår och så blir det utgång hela helgen så det är skönt med lite lugn. Sitter och kollar Top Model Sverige. Första avsnittet gjorde mig ganska besviken men efter andra känns det lite mer hoppfullt. Längtar efter att kolla avsnittet med makeovers. Har ju jobbar på frisörsalong och det går inte att undvika att bli lite arbetsskadad och tänka hur man vill göra om dem och fundera äver deras hår.

Igår gick vi  som sagt ut en sväng. Blev en aperitivo på Moyo med Mia och Paolo som en liten goodbye thing. De flyttar nämligen till London imorgon. Sjukt trist för de är otroligt trevliga och roliga att hänga med. Dock dröjer det nog inte alltför länge innan vi ses igen, det är ju så nära och de brukar åka till Firenze ganska mycket och jag har ju varit i London nästan varje år senaste åren. Efter aperitivon mötte vi upp Matheus och Matthew för ett glas på Naima där de visade matchen.









Ska försöka lägga mig tidigt ikväll!
Puss och kram

20120216

Sitter här och äter choklad och funderar på om jag ska orka mig iväg och handla lite grejer jag behöver men jag orkar verkligen inte bära. Behöver köpa vatten. Det går dock att dricka vattnet ur kranen här men jag tycker det smakar så äckligt, bortskämd med det godaste vattnet i Stockholm.. Vi får väl se, ska gå på en extra lektion i eftermiddag så jag kanske tar det samtidigt. Just det! Måste köpa frimärken till vykorten också så jag kan skicka iväg dem nån gång.. Där har ni anledningen till varför jag inte skickar vykort, så omständigt!

Har märkt att fler börjat hitta hit vilket är väldigt roligt! Har inte tänkt på att alla ni som läser kanske inte vet allt om mig och mitt liv men fick en kommentar med lite frågor så jag tänkte skriva ett inlägg lite senare och berätta lite mer om mig själv. Är det något ni undrar över är det bara att fråga på, tycker bara det är roligt!





Vi hörs sen!



En månad i Firenze


Det är exakt en månad sedan jag åkte hit. En månad! Kan ni tänka er? Jag har alltså varit här, helt ensam, i en hel månad, det är otroligt. Jag har svårt att förstå att för en månad sedan sa jag hejdå till de jag älskar för att åka iväg på detta äventyr helt själv. Det var otroligt svårt, kan inte säga något annat. Tänker på när jag gick där helt själv på Arlanda, med tårarna rinnande nerför kinderna. Kände mig så ensam och ville bara springa tillbaka och kramas lite till och kanske inte alls åka? Samtidigt ville jag inget annat än att sätta mig på det där planet, hoppa på nästa och bara vara framme. Det var verkligen blandade känslor.

Jag hade funderat länge på om jag skulle åka, det har alltid varit en dröm men att ta steget är det svåra. Vilken stad skulle jag åka till? Hur länge skulle jag vara borta? Vad skulle det kosta? Skulle jag våga? Mami pushade mig verkligen att skicka in ansökan vilket gjorde att jag fick tummen ur. Jag kände mig både lite orolig men även självisk över att bara dra men hon har stöttat mig hela tiden vilket är fantastiskt skönt och gjort allt så mycket lättare.

Det kändes så bra när jag väl bestämde mig för att åka , men så overkligt. Det var så långt borta men ändå satt jag och skrev packlista veckor i förväg. Ja, jag gillar ju struktur. Det var så långt bort i tid men jag visste att det skulle gå snabbt. När jag började rensa ut hemma hittade jag en gammal dagbok där jag för några år sedan skrivit att jag ville åka till Italien och plugga italienska och verkligen lära känna landet och kulturen på riktigt. När jag läste det kom alla de känslorna tillbaka. Sen kändes det som att jag reste tillbaka i tiden och träffade Valentina 16 år och berättade för henne att jag ska uppfylla hennes dröm. Blev så stolt över mig själv, underbar känsla.

När jag bestämde mig för att åka ville jag inget annat än att åka på en gång. Det kändes inte som det fanns så mycket kvar för mig i Sverige att hämta för stunden. Det enda som höll mig kvar var mitt jobb, tryggheten och mina nära och kära men det hände liksom inget, vi gjorde inget och allt var bara trist. Jag längtade tillbaka till Italien efter sommarens semester.

Sista veckorna i Stockholm innan jag åkte var dock fullspäckade. Jag hade sagt upp mig från jobbet och insåg hur mycket jag skulle sakna allt och alla. Hade världens bästa arbetskamrater och trivdes bra men kände dock att jag inte kunde utvecklas mer just då. Det svåra var att inse att jag faktiskt skulle lämna och inte komma tillbaka, inte få träffa alla dessa fina människor varje dag.

På fritiden hände det massa kul, fika, mys, middagar, vinhäng och massa galna fester och efterfester. Då började jag få lite panik. Var det verkligen läge att lämna allt nu när det var som bäst? Tänk om jag aldrig skulle få uppleva de här känslorna igen. Att faktiskt längta efter och njuta av alla dagar. Och alla i min omgivning.

Jag förstår nu att jag levde som i en bubbla och det är klart att man glorifierar allt när man vet att man ska iväg, dock var det lika jobbigt att lämna ändå. Att säga hejdå till alla var verkligen svårt och jag grät en hel del men att samtidigt känna så mycket kärlek var underbart.

Min första dag här går inte att beskriva. Jag var så lycklig och så ledsen samtidigt. Helt sjukt. Tog en promenad, tog vackra bilder av den underbara staden och utforskade mitt nya hem. Njöt. Hade ångest. Skrattade. Grät. Jag kunde inte äta och kände mig otroligt ensam, dock både positivt och negativt. Jag längtade till skolan och på kvällen var jag ivrig som en litet barn, dagen före julafton.

Nu är jag så glad över att jag åkt hit. Jag mår bra, trivs och njuter av dagarna. Jag är inte ensam, har träffat många fina människor och jag pratar med mina nära hemma i Sverige nästan varje dag. Jag älskar skolan och känner mig så duktig och är stolt över mig själv. Jag älskar att utvecklas och det gör jag verkligen här. Jag saknar alla hemma otroligt mycket men vi ses igen ♥



Mobilblogg - vykort

Sitter i sängen och skriver vykort, inget jag gjort på flera år men tre stycken blir det nu iaf


Fascination

Gick en skön promenad i eftermiddagssolen på nästan två timmar. Strosade mest runt i stan och bara njöt, av värmen, av staden och lyckan. Fantastiskt. Hittade en väska för några dagar sen som jag funderat lite fram och tillbaka över som skulle vara perfekt för skolböckerna, som jag just nu har i en H&M påse.. Gick och klämde lite på den men bestämde mig för att vänta lite. Gick sedan förbi ett stånd där de säljer jättefina skärp i olika sortes skinn. Har länge velat köpa ett men aldrig orkat ta en ordentlig titt så när jag stod där och funderade kom ägaren fram och vi började prata. Det slutade med att jag köpte två skärp med en ordentlig rabatt. Det är sådana saker jag uppskattar här, nog för att jag gillar rabatter (vem gör inte det liksom?) men just att man börjar prata sådär med folk man inte känner. Jag pratar nästan alltid med alla, kunderna, personalen på 7eleven, banken, lunchrestaurangen, skomakaren, posten.. Jag tycker det är trevligt men i Sverige är det inte lika självklart som det är här i Italien och kan ibland anses som lite konstigt, tyvärr.




Något annat jag fascineras av är alla gatukonstnärer, målar de verkligen alla dessa bilder eller låtsas de bara att det är dem som gör dem? Jag menar, jag har ju aldrig sett någon måla en hel bild.



20120214

Som sagt, alla hjärtans dag idag, hoppas ni hittar på nåt kul och kanske får nåt fint. Här finns det inte direkt nån chans att fira det så jag tänkte bara säga att jag tänker lite extra på alla er, mina fina där hemma i Sverige just idag. Solen skiner fortfarande så jag tänkte ge mig ut på en liten promenad och fånga de sista solstrålarna, kanske köpa något gott också. 





Den tunna hinna is som var på Arno börjar sakta smälta bort.



Happy Valentina's day!









Mobilblogg - plugg

Idag köpte vi nya block till skolan, lät ju coolt.. Ni som känner mig vet ju att jag gillar att ha struktur på saker och att pyssla. Ja så här sitter jag och renskriver och delar in 4 veckors anteckningar i olika sektioner. Fick kramp i handen efter ett tag och så kom jag på att jag kan ju blogga från mobilen så var ju tvungen att prova det. Nu ska jag fortsätta här.


20120213

Hej! Idag skiner solen för fullt här, underbart! Efter skolan gick vi till Mama's för lunch och plugg. Vi är nästan som små barn när vi lyckas få till en lite avancerad mening eller liknande. Leker hela tiden med orden, otroligt lättroade och tur är väl det eftersom man lär sig så mycket på det sättet. 







4 veckor

Idag har vi hängt på stan halva dagen. Vi kollade i lite butiker, nu har vårkläderna kommit så det fanns en massa fint! Jag köpte ett par shorts som jag kikade på redan för några dagar sen. Kunde inte bestämma om jag ville ha dem i beige eller svart då det var två helt olika looks så det fick bli båda! Superfina så nu längtar jag ännu mer efter värmen.. Skulle även köpa en färgad dagcreme som jag fick prov på redan hemma i Stockholm. Perfekt substitut för en foundation då jag inte tycker om att se så sminkad ut på dagarna. Hade tänkt köpa den redan innan jag åkte men glömde bort det så jag blev så glad när jag såg att de hade MAC inne på Coin här. Gick dit och frågade efter den och de visste precis vilken det var men den färgen jag skulle ha var slut. Jag blev helt chockad för det har nog aldrig hänt mig tidigare då jag alltid haft en annan hudton än resten av befolkningen. Haha här har jag ju den vanliga, olivfärgade, så det blir till att vänta en vecka till helt enkelt.









20120212

God morgon! Hoppas allt är bra med er. Jag mår prima! Det blev faktiskt inte så sent igår, dock går det ju aldirg att bara ta ett glas, trots det att jag sa nej till en drink men det är en annan grej. Vi satt och snackade en massa och kollade folk. Det är jobbigt bara att det är så kallt även inne men snart ska värmen komma såg jag, hoppas, hoppas!





Haha vi slutar aldrig förvånas över Massimilianos olika "mössor", igår var det öronmuffar med päls!

Nu ska vi ut på stan.
Hörs sen, puss!

Galleria dell´Accademia

Vi var som sagt på Galleria dell´Accademia idag. Vi hade en kvinna med oss som berättade om de olika målningarna, konstnärerna, metoderna, skulpturerna och liknande. Väldigt intressant men tyvärr är jag inte tillräckligt bra på språket ännu för att uppskatta och riktigt orka med två timmar men det var intressant iaf. Bäst var skulpturen Davide av Michelangelo, 5 meter hög och väldigt mäktig, fantastiskt att kunna gör något sånt.

Nu ska jag göra något att äta, orkar inte laga nåt så det blir plockmat. Har massa prosciutto, salami, ost och oliver i kylen så det blir perfekt. Ikväll ska vi ta det ganska lugnt, blir nog ett glas på Sei Divino och sen hemgång. Vet ju hur det brukar sluta haha men jag är verkligen trött så ikväll blir det faktiskt tidig hemgång!

Är man från Europa  och under en viss ålder är det tydligen halva priset, we like!

Efter tog vi en välbehövlig fikapaus inne i värmen




Trevlig kväll!
Puss och kram


20120211

Ont i huvudet idag, check! Sov ända till 12.00 och känner mig faktiskt ganska seg, ovanligt för att vara mig men det var det värt för det var en väldigt trevlig kväll. Vi var som sagt hemma hos Matheus och Matthew, tanken var att alla skulle ta med sig lite dricka och så skulle vi fixa hämtmat men det blev mer så att alla tog med sig massa dricka och snacks så vi stannade hos dem hela kvällen och åt, drack och pratade. Totalt tror jag vi var 14 stycken så jag tycker lite synd om grannarna eftersom vi höll igång bra länge.






Salute!



Matthew med godsakerna



Paolo, Sofie, Matthew och jag




Nu ska jag möta upp de andra vid skolan och så ska vi gå till Galleria dell´Accademia.
Ha en trevlig dag så hörs vi senare!

I say welcome to the weekend!


Nu ska vi ut! Börjar hemma hos Matheus och Matthew med drinkar och mat så får vi se var vi hamnar sen.



Önskar er alla er trevlig kväll och speciellt mina flickor i Sthlm som ska fira Angelie ikväll,
önskar jag kunde vara där med er!

Puss och kram!

20120210

Fredag idag! Som jag längtat! Veckan i skolan har gått ganska trögt för jag känner inte att vi gjort nåt nytt, utom extra lektionen igår. Istället har vi bara gjort massa repetitoner av de gamla grejerna. Lite tråkigt, men antar att det lätt blir så när man byter lärare och det kommer nya elever till klassen men det blir nog bättre nästa vecka hoppas jag! Nu ska jag ut och möta Sofie och Mia, blir nog en fika och kolla lite i butiker.


Till lunch gjorde jag soppa/stuvning av ruccolan som höll på att bli gammal och vitlöksbröd till det.
Vi hörs sen!

TANTI AUGURI!!

 
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE VÄN!!
ÖNSKAR DIG EN UNDERBAR DAG!
PUSSAR OCH KRAMAR FRÅN ITALIEN.

Aperol spritz

Extralektionen idag var otroligt givande och jag känner äntligen att jag fattar lite mer av allt det där med prepositionerna, det finns 9 st och alla böjs på olika sätt beroende på vilken artikel som kommer efter. Lite förvirrande men jag tyckte jag kunde höra ganska bra vad som lät rätt så det var skönt. No panic. 

Igår var vi som sagt ute. Vi gick till ett ställe som heter Kitsch med den största aperitivo jag sett. Vanligtvis brukar det var lite småplock men där var det verkligen en buffé med olika maträtter och efterrätter! Aperitivo är en variant på after work. Nästan alla barer här har det, man tar ett glas vin/drink och för någon euro extra får man äta också. Vi var ganska många och satt där ett bra tag och bara pratade och hade det trevligt.


Piazza del Duomo

Aperol Spritz - Aperol, prosecco & soda.
Helt nytt för mig men tydligen norra Italiens mest serverade drink.

Alla vid bordet




20120209

Idag när jag kom till skolan väntade ett paket!
Har suttit hela dagen och bara väntat på att få gå hem och öppna det. Det har varit en lång dag som ni förstår..






En påse fylld med mina älskade rosa spöken och annat gott!
Tack så jättemycket världens bästa mami! 

Nu är jag äntligen hemma och ska bara ta det lugnt, chilla, relaxa, softa, vila, slappa, göra ingenting eller varför inte pilla mig i naveln? ;) Hahah, och såklart ska jag äta massa svenskt godis! Vid 16.10 är det en extra lektion i två timmar med prepositioner så jag ska utnyttja det och äntligen lära mig dem!



20120208

Hej! Det var skola idag på förmiddagen som vanligt och sen gick vi och handlade lite. Har bara tagit det piano hela eftermiddagen och strax ska jag möta upp de andra på Piazza della Repubblica för att sen gå till Kitch för en aperitivo. Vi har pratat om det stället länge så det ska bli jättekul!



Piazza della Repubblica by night

Puss och kram!


Too many thoughts in my mind



I brist på saker att skriva om får ni njuta av lite bilder ur min Inspirationsmapp.

















Sleep tight.

20120207

Hej! Hur mår ni? Jag tror jag håller på att bli lite sjuk, är lite snuvig och har ont i halsen lite från och till. Måste se till att köpa honung. Hett vatten med honung i är bäst när man har ont i halsen, men det kanske ni redan visste. Ett annat bra knep är sambuca, en shot och halsen är desinficerad. Annars händer det inte så mycket här just nu tyvärr, lite tråkigt för det finns inget att göra. Eller jo det är klart det gör, finns hur mycket som helst men inte här hemma. Det är skillnad i Sverige när man bara är hemma, där kan man alltid fixa med nåt men här går det inte på samma sätt. Tror jag lägger mig och kollar nån film på datorn och äter lite choklad istället, låter som en ganska skön plan ändå.



Livello 3

Nu har jag lyckats ta mig hem i kylan och ätit middag. Det tar bara ca 5-10 minuter att gå från skolan hem men när det är såhär kallt känns det som det tar mycket längre tid. Trodde ett tag att mina läppar skulle sprängas av kylan, om det ens är möjligt.. Skolan gick bra iaf, den nya läraren är jättegullig så det kommer nog bli bra. Dock kände jag att det var väldigt enkelt idag men kanske just för att jag förberett mig på att det skulle vara svårt. Vi pratade nästan bara hela tiden och skrev inte så mycket, alltså ingen ny grammatik. Blir nog mer sådant imorn, längtar efter att få lära mig mer!





Ikväll tar jag det lugnt hemma, ska plugga lite och bara njuta av att det för en gångs skull är varmt inne!

Puss och kram

20120206

Dags att klä på sig och gå ut, idag har vi faktiskt strålande sol! Som jag saknat den! Det är lätt att vänja sig vid bra saker.. Tror dock ändå att det är kallt men vad gör det när man får ha solglasögon på sig? Vi ska till Mama's bakery för lunch och plugg. I eftermiddag blir det som sagt skola, är lite nervös faktiskt eftersom vi ska byta nivå och då även byter lärare. Gillade verkligen Marco som vi haft men alla lärare verkar trevliga så det ska nog gå bra. 



Hoppas ni får en härlig dag!

Shots, shots, shots!

Igår var vi ute, en av våra vänner skulle ha en spelning på en klubb så vi ville såklart gå dit och kolla. Jag och Sofie gick till vårt vanliga ställe först, hängde där ett tag, drack vin och pratade en massa med ägaren. Behöver jag säga att vi åt också? Så fort vi kommer dit frågar de om vi är hungriga vilket vi aldrig är men det går bara inte att stå emot alla underbara ostar, salami, prosciutto, grissini m.m. Efter ett tag kom Mia och Paolo dit också och det visade sig att även Mia kände ägarna så vi stannade lite längre än planerat, drack shots och hade trevligt. För en gångs skull drack även Sofie shots, haha det tar sig! Sedan drog vi vidare till det andra stället där spelningen skulle vara men antingen så missade vi allt för att vi var lite sena eller så blev det inget, tror på det senare alternativet tyvärr.. Sjukt bra kväll iaf, längtar bara tills värmen kommer så vi kan sitta ute!

Mia, Paolo & Sofie

Sofie & jag



Shots!


Dags att sova, imorn har vi skola 14.10 - 17.50. 
Nivå 3, here we come!
Buona notte 

3 veckor

Nu har jag varit här i 3 veckor. Drömmer på nätterna att jag är kvar i Stockholm och räknar ner tills jag ska åka.. precis som jag gjorde innan jag åkte. Sedan vaknar jag upp här och inser att jag faktiskt redan åkt, att jag är här i Firenze. Jag hoppas verkligen på att mina älskade kommer och hälsar på, det är så mycket jag vill visa som inte går att förklara bara med ord och bilder här i bloggen. Denna underbara stad, i mitt älskade Italien.





Gucci museo

Idag var vi som sagt på Gucci muséet. Det var ganska litet så vi var inte där så länge men det var kul och väldigt fint. Hade tänkt köpa en t-shirt med ett tryck där det stod Gucci museo, tänkte att det kunde vara lite kul att ha men när jag såg att den gick loss på 95 euro ångrade jag mig ganska fort.. Tyvärr får man ju inte heller fota inne på museum så jag får väl bara tipsa er om att gå dit helt enkelt om ni nån gång besöker Firenze. Det finns så mycket museum här och vi har bestämt att vi ska försöka gå till ett museum varje söndag så nästa vecka blir det ett nytt, är lite sugen på Uffizi-galleriet, Bargello, Academia muséet & såklart Ferragamo muséet. Roligt det där egentligen, jag gick ju kultur linjen i gymnasiet och då tvingades vi runt på typ alla muséer i Stockholm och jag kan ju inte direkt påstå att jag roades av alla och nu sitter vi här och gör listor på det vi måste se, molto divertente..



Dagens bilder!




20120205

God morgon! Jag håller på och lagar en rejäl frukost, det blir mackor med ägg och eftersom jag inte kan få kaviar blir det majonäs, sallad och kalkon. Idag ska vi till Gucci muséet, har längtat länge efter det så det blir nog kul. Läste även på internet att de har en bokshop och ett café där också!

Hoppas ni får en härlig söndag!

Saturday

Idag har vi promenerat runt i stan. Iskallt men mysigt. Nu är det dags att röra sig ut igen.
Ikväll blir det barmys och spelning.







Ha det så kul ikväll!

20120204

God morgon! Vaknade för en stund sen och kunde inte somna om så jag har legat kvar i sängen ända tills nu. Det är kallt ute så jag har ingen lust att gå upp så planerar på att stanna kvar här ett bra tag till..

Igår var vi ute, först på aperitivo på en bar vid Santa croce som heter Soul kitchen. Emma kom dit med sina två vänner och joinade oss en stund. När folk började droppa av drog jag och Sofie vidare till Sei Divino där vi drack mer vin och fick massa ostar och annat gott. 




Sei Divino

Jag & Sofie





Sofie & Massimiliano


Vi hörs lite senare, puss & kram!

Fredagkväll!

Nu sticker jag. Ikväll ska vi till en vinbar vid Piazza Santa Croce.


Här kommer några bilder från i onsdags
 
Vi började med aperitivo på Moyo

Mia & hennes vän från London

Mia, Sofie, Emma & jag på Naima
 
Hoppas ni får en grym fredagkväll! Ta det lugnt i snöstormen, puss!

20120203

M to the V to the G! Provet gick jättebra, ottimo! Jag är sjukt glad! Det var ganska svårt i början för jag fattade inte riktigt vad jag skulle göra på alla olika moment men jag körde min vanliga teknik och gick vidare till nästa grej så gick jag tillbaka sen. Vinnande taktik. Det jag oroat mig för var promomen, diretto och indiretto men jag tyckte det var lätt idag. Kanske för att det var indelat i olika övningar så vi slapp sitta och fundera över vad som är vad utan istället bara behövde veta om ordet var maskulint/feminimt och singular/plural. Ok, nu förstår ni kanske ingenting men det gör inget så länge ni förstår hur bra det gick och hur glad jag är! Nästa vecka börjar vi på nivå 3!



Efter skolan gick vi direkt till Café Cavalli för lunch och fika.

Ikväll ska vi ut och... dricka vin och fira!

Candelora

Jag skrev ju igår att vi hoppades på dåligt väder idag, varför då? Tänker ni. Jo för att idag, 2:a februari är en dag som kallas Candelora. Om vädret är grått och det kommer nederbörd den här dagen betyder det att det snart är slut på vintern och kylan. Är det däremot sol och fint så blir det en lång vinter. Vi var alla glada imorse då det snöade och var skitväder haha.. Kändes lite konstigt att bli glad för men jag tror stenhårt på det här, måste funka! Klarar inte av kylan..

Nu ska jag lägga mig och kolla på SATC. Måste vara pigg och fräsch till imorn då både prov och utgång väntar.

Puss och godnatt!

20120202

Är helt uppslukad av allt plugg just nu. Har prov imorgon bitti i två timmar. Det är egentligen inte ett jättestort prov och efter ska vi tydligen gå igenom det tillsammans men för mig handlar det inte om restultatet utan att jag verkligen vill förstå. Ska fortsätta lite här nu, ville bara säga hej så ni inte tror jag gått vilse eller nåt i snöstormen.. 







Pronomen och sånt skippar jag gärna men det är faktiskt ganska kul att böja verb :)


Vi hörs lite senare!

Ciao!

Nu ska jag springa iväg till Sofie. Vi ska möta upp de andra på Ponte vecchio 19.30 och sen iväg till någon bar för vin, aperitivo och fotboll!

Haha jag som annars är miniklänningarnas drottning har på mig en stickad tröja, är det kallt så är det!


Håll tummarna för att det är dåligt väder här imorn, helst regn/snö och grått!
Ska berätta varför lite senare.

Ha en trevlig kväll!
Puss och kram!

Il pranzo

När jag varit hemifrån en längre tid börjar jag alltid längta efter mat och såna saker. Malin satt och suktade mig med svenskt lösgodis igår på Skype. Jag gillar inte lösgodis så jättemycket men har några favoriter. De godaste jag vet är rosa sura spöken, så himla gott och det satt hon såklart och suktade med.. Sen började jag tänka på mat som inte går att få tag på här och fick ett sug efter mamis köttfärssås. Så idag efter skolan gick jag hem och lagade en riktigt lunch istället för att ta en panini på baren.

Det går aldrig att få den så bra som mamis men gott blev det.


20120201

God morgon!
Såhär ser det ut utanför fönstret idag..

RSS 2.0