Rimini, here we come!

Wihooo, nu ska jag och Malin iväg och hämta ut bilen vi hyrt och sen drar vi till Rimini!



Vi hörs igen imorgon när vi kommer hem!
Puss och kram



Fler bilder

Som sagt lyckades vi knäppa en massa bilder när vi var ute i fredags så här kommer några till!
 























 
 

Viareggio

Trots att vi efter fredagens storslagna utgång var väldigt trötta tog vi oss upp tidigt igår på morgonen och mötte de andra på stationen för att åka till Viareggio och stranden där. Efter en något ansträngande resa, trötthet, fel tåg och extra betalningar kom vi fram vid lunchtid. Vi köpte med oss focaccia och la oss direkt. Vattnet var iskallt så ingen badade men det var superhärligt att bara ligga och sola och ta det lugnt, lite omväxling från storstaden.















Ikväll blev det aperitivo på Colle Bereto, den bästa vi varit på hittills, lite dyrare men helt klart värt det!
Blev dock tidig hemgång då vi ska upp tidigt imorgon och åka iväg på äventyr...

God natt!
Puss

20120429

I fredags hade vi vår första riktiga utekväll. Vi tog det nämligen lugnt i torsdags då jag hade prov på fredagmorgonen som btw resulterade i MVG! Därför var vi ju tvugna att fira det på fredagkvällen! Vi började med middag, vin och drinkar hemma och sedan fortsatte vi hem till Sandro där vi fortsatte festen. Efter några timmar där drog vi vidare till FullUp där vi stannade och stängde stället. Dans på borden, shots och papparazzi fyllde kvällen som avslutades fint med en kebab och många intelliganta planer runt femsnåret. 

Här kommer några av alla miljoner bilder, ännu en gång ingen normal..

















En annan rolig sak var att Malin i sömnen väcker mig och ber mig släcka lampan.. Jag svarade lite fint att det inte går då "lampan" var solen. Lampan är tänd idag också så vi ska snart ta på oss shortsen och ge oss ut i det fina vädret. 



20120428

Vilken kväll vi hade igår! Vi var hemma vid 04.30 och nu ska vi till stranden.



Hoppas ni får en fin dag!
Puss och kram

En liten gästbloggning

Hej!
Valentina är i skolan just nu och dum som hon är har hon lämnat mig hemma med hennes dator och lösenordet till bloggen. Så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva i några rader.
Igår när vi var ute med alla hennes vänner kom frågan om hur vi känner varandra såklart upp. Kort och gott så träffades vi på gymnastiet 2006 och har hängt ihop sedan dess. Hon och Angelie (dom går waaay back dom där två, riktiga barndomsvänner) adopterade snällt mig efter första skoldagen. Valentina har i efterhand berättat att hon trodde jag var riktigt blyg och nästan lite osäker, oj så fel hon hade och vad vi har skrattat åt det där. Men tur var väl det för annars hade dom kanske inte velat ha mig haha.

Nu ska jag börja göra mig iordning, Valentina kommer hem kl 13 och då ska vi gå ut och äta lunch och sedan gå till parken. Det är så fint väder ute idag så jag längtar efter att få ta på mig shortsen och ett linne och sätta mig ute i solen. Ikväll tyckte jag mig höra rykten om utgång, det är ju trots allt fredag och det var en lugn kväll igår. Tydligen hade jag i onsdags lovat att vi skulle gått ut igår (något jag själv missat eftersom jag befann mig i Sverige haha) men vi var för trötta så det får bli idag helt enkelt. Vi måste ju fira, det går även rykten om att Valentina gjorde riktigt bra ifrån sig på provet imorse!

//Malin

Här är en bild på oss från i somras när vi var i Rimini. Valentina har lyckats lura med oss dit varje år sedan 2007!

20120427

Igår klockan 11.30 kom Malin hit, gick och mötte henne på stationen med en sån där partypipa som rullas ut och låter. Hon skrattade åt och tyckte mest jag var knäpp och sedan stod vi länge och kramades på stationen. Det är så knäppt egentligen att trots att man inte träffats på över 3 månader så kan det kännas som att tiden stått still och allt är precis som vanligt redan efter en minut. Vi gick hem och lagade piadina till lunch och sedan tog vi en promenad i stan och jag köpte även ett par skor jag suktat efter. Solen sken och det var ca 25 grader ute, superhärligt! På kvällen åt vi massa god plockmat hemma innan vi mötte upp de andra för en aperitivo på Flet. 















Nu ska jag till skolan och skriva prov, wish me luck!
Puss och kram

Tha birthday!

Då har man fyllt 22 och det firades fint! Vaknade på morgonen av att mami höll på och packade. Otroligt mycket känslor, var så glad över att hon var hos mig men samtidigt så ledsen eftersom hon var tvungen att åka tillbaka hem till Sverige. Efter att jag vinkat av henne på stationen gick jag tillbaka hem och sov en timma innan det var dags för skola. Efter skolan gick jag och Sofie till matbutiken och inhandlade massa gott till kvällen.

Vid 20.00 kom alla vänner hem till mig, vi åt en massa plockmat och drack goda drinkar och rödvin. Vi hade tänkt att gå ut men då tisdagar är den sämsta dagen att gå ut på och det stället jag ville till var stängt så stannade vi kvar hemma hela kvällen, lekte massa lekar och hade det supermysigt. Runt 3.30 gick de sista och då stupade jag i säng. Hade en väldigt bra födelsedag, miljontals gratulationer från alla möjliga håll och kanter, mami, vänner, sång och ett samtal från Sverige från en fin vän förgyllde min dag.



Fick present från Sverige


Frukost bestående av nutellabakelse (!) från Sofie





Akane & jag


Finaste Sofie fixade min favvo, Aperol Spritz!


Fernanda bakade en tårta till mig!


Killarna fixade fin present..


Sofie & jag


22 & ett sjungande ljus!


Blåste ut ljusen på tårtan med brasiliansk hejjarklack som hjälp!


Sandro & Matthew


Resultatet av isformarna haha


Jag & Fernanda

Tack så mycket alla fina för att ni gjorde min dag!

GRAZIE MILLE!

Mami, tu sei il migliore!

De senaste dagarna har varit helt fantastiska. Jag älskar verkligen livet här och att dessutom få ha mami här i några dagar var så härligt. Tiden är dyrbar och jag har verkligen uppskattat varje minut. Vi har tagit det lugnt och bara umgåtts och myst. Vi har gått promenader i stan, tittat i butiker, ätit gott, fikat och varit ute med mina vänner här som passande nog hade några av sina nära och kära här samtidigt. 


Jag älskar dig!


Vi är nog ganska lika varandra, eller vad tycker ni? :) 


Mys!



20120425

Idag är det en röd dag i Italien, la festa della liberazione och därför var vi lediga idag. Jag började dagen med att städa iordning efter gårdagens festligheter, dock var det inte så mycket att fixa då alla var så gulliga och städade undan en massa redan igår. När jag tagit det sista bjöd jag hit alla på lunch för att äta upp all mat som blev över från igår. Passade på att bjuda dem på Marabou choklad också som mamma hade köpt med sig till mig. Hon köpt ett kilo så kände att jag behövde lite hjälp där.. och de älskade den! :)

Idag har det varit fint väder så efter lunchen gick vi på en slags mässa där man kunde hitta massa hantverk och mat från världens alla länder. Det var häftigt att se men blev lite besviken på att det inte fanns någonting med från Sverige haha.. Där tillbringade vi iaf eftermiddagen och innan jag gick hem tog jag en sväng förbi mataffären och köpte lite gott till imorgon då Malin kommer hit och hälsar på mig! 



















Andiamoooo!

Man fyller bara 22 en gång! ;)


20120424 - Min födelsedag!


WIHOO, IDAG FYLLER JAG 22 ÅR!!




20120423

Igår mötte vi upp Matthew och hans familj på Flet där vi satt och drack vin och snackade ända fram till stängning.

Idag har jag och mami gått runt i stan, tittat på fina skinnväskor och lunchat på Mama's bakery. Det blev paninis med prosciutto, cream cheese och soltorkade tomater! Nu sitter vi här och kollar på en massa foton från dagen och skrattar så vi får ont i magen och försöker bestämma vad vi ska hitta på ikväll. 




Tvingade mami att klappa på svinet vilket betyder att man kommer komma tillbaka till Firenze! :)



Un giorno a Firenze

Idag sov vi ut ordentligt sedan åt vi frukost i lugn och ro, pysslade med lite saker här hemma och så har vi gått runt i stan och bara myst. Började med fika på Roberto Cavalli cafét som har stans godaste capuccino och brioche. Sedan gick vi en promenad till Piazza della Repubblica, Duomon, Ponte Vecchio och sedan en sväng till matbutiken där vi köpte med oss lite gott. Träffade även på Sofie och hennes pojkvän, i en vinbutik, var annars? Haha..





Älskar dig! 





Nu blir det strax middag och sedan ska vi ut en sväng.

20120422

Nu har vi precis ätit frukost jag och mami, snart dags att ge sig ut på äventyr i Firenze.

Middagen igår!

Hoppas ni får en fin dag, det ska vi ha!
Kärlek

La cena

Då mami landar så sent ikväll så kändes det onödigt att boka bord på restaurang så ikväll blir det mysmiddag med plockmat och gott vin här hemma. De hade någon slags matmarknad idag på min piazza med massa oliver, ostar och salami så jag var ju tvungen att ta mig en titt. Skulle egentligen bara till butiken och köpa färskt bröd men det gick inte att motstå alla dofter så det resulterade i att jag köpte en massa oliver, älskar det! Nu orkar jag inte vänta längre, vill att hon ska komma hit nu, nu, nu!! :)



Vin från vingården vi besökte för någon månad sen, ciabatta, oliver, mozarella, tomater, mjuk örtkryddad ost, brieost, fikonmarmelad, toscansk salami och prosciutto. Kan verkligen leva på sån här mat!

Puss på er, hoppas ni får en fin kväll!

20120421

Det skulle bli en lugn kväll igår och det blev det också, dock sent. Vi satt hemma hos mig och delade på en flaska vin och snackade en massa. Bestämde att vi skulle åka till Bologna imorse klockan 9.00 men jag var så trött och kände att det skulle bli lite stressigt så jag stannade hemma istället och sov ut ordentligt.

Idag är dagen jag längtat efter så mycket, idag kommer min mami hit! Vi har inte setts på över 3 månader vilket för mig är väldigt mycket. Vi har dock nästan daglig kontakt på ett eller annat sätt men det kommer bli så härligt att äntligen få krama om henne på riktigt igen och ha henne här hos mig. Det har alltid varit vi mot världen och hon har alltid funnits vid min sida och stöttat mig i allt jag tagit mig för. Att lämna Sverige för att åka hit till Italien var ett ganska stort steg för mig och det var hon som stöttade mig mest och verkligen pushade mig att göra det så det ska bli otroligt roligt att äntligen få visa henne min fina stad och ta henne till mina ställen. 







20120420

Wihoo, fredag! Dock blir det lugnt ikväll då mami kommer imorn och jag har lite grejer att fixa innan dess. Blev så glad idag då jag äntligen fick tag på tvättmedel också. Hur sjukt är inte det egentligen? Har tydligen varit strejk på lastbilarna som levererar tvättmedel så därför har det varit slut i butikerna och jag har haft panik men nu fick jag äntligen tvätta igen! Hehe.. fredagsnöje, big time.

Här kommer några fler bilder från onsdagskvällen
 
















Hoppas ni får en fin fredagkväll!
Puss och kram

20120419

Igår började jag och Sofie kvällen på en nyöppnad bar, fortsatte sedan hem till Matheus och Sandro och sedan vidare ut. Sandro lyckades ta 70 bilder och göra en video, finns dock inte en enda normal men här är några haha..
















 

20120418

Igårkväll blev det aperitivo. Blev kallad capolavoro (=masterpiece) och fick massa beröm för min italienska toppat med att jag tydligen skulle bli en utmärkt skådespelerska. Tackade, bockade, gick vidare och mötte upp vännerna som hade kollat matchen. Lyckades dessutom spilla ut öl över halva Matthew trots att jag var den som inte drack. 


Sa jag att det var sol ute igår? :) Haha gissa 3 gånger vad jag hade för skor!
Tänk om det kunde gå så fort att få färg på resten av kroppen också..


TANTI AUGURI!!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE MALIN!
ÖNSKAR DIG EN FANTASTISK DAG OCH HOPPAS DU FIRAR ORDENTLIGT.
LÄNGTAR SÅ TILLS DU KOMMER HIT!!

PUSSAR OCH KRAMAR

Flet

Igår gick vi till en ny bar som heter Flet som jag hade hört skulle vara bra. Blir lite tråkigt att alltid gå till samma ställen så det var kul att äntligen se hur det var där. Vi var i princip sjävla på hela stället men å andra sidan var vi 15 pers så det märktes inte direkt. Drack ett jättegott vin från Sicilien och blev bjudna på en massa salami, prosciutto, chips och annat gott. Vi satt där i flera timmar och bara pratade och hade det trevligt. Kommer definitivt gå tillbaka dit igen!


Nu ska jag snart möta Sofie och gå till Piazza Santo Spirito och njuta av att vi faktiskt har sol idag!
Ikväll blir det aperitivo.


20120416

Ja, det skulle ju bli roligt sa vi och det blev det. Så roligt att jag glömde bort att uppdatera. Skola på eftermiddagen den här veckan som sagt och sen gick vi ut och drack vin på en ny bar.
Supermysig och sjukt gott vin! Skriver mer imorgon, promise!

,
Körde på räda läppar, känner mig dock alltid lite som en clown när jag har det haha :D


Domani è un altro giorno e un'altra settimana


Nä hörrni, vad är det här? Känner att det har blivit värsta tråkigt här på bloggen. Det händer ju ingenting och jag bloggar mest för att ni inte ska tro att jag rymt med någon het italienare.. Nä men seriöst, har känt mig lite hängig och jag är otrolig lättpåverkad av vädret så förutom hemsk huvudvärk har jag känt mig ungefär lika grå som himlen. Dessutom har tre av mina bästa vänner här varit bortresta så jag har mest myst hemma med gamla avsnitt av Paradise Hotel (fråga inte varför jag började då jag känner hur mitt IQ sjunker för varje avsnitt men nu är jag fast och måste ju se klart..) Fick en förfrågan om jag kunde skriva lite om shoppingen här i Florens och absolut kan jag göra det, jag har funderat lite på det men har tyvärr inte haft någon inspiration men det kommer senare!

Tycker vi lämnar den här tråkveckan och blickar framåt. Går eftermiddagar i skolan så ska nog lyckas göra något kul någon kväll och på lördag kommer ju mami hit! Längtar så mycket! Har så mycket som jag ser fram emot nu!

Just det! Idag är det den 15e vilket betyder att det är exakt 3 månader sedan jag lämnade Sverige! Det är ju sjukt vad fort tiden går. Dock dröjer det länge innan jag sätter mina fötter på svensk mark igen. Vad sorgligt det kändes att skriva, men det är det ju inte för det är en massa kul som väntar och undertiden ses vi ju här!

Puss och kram

20120415

Idag har jag pratat med mami på skype och vi gick igenom min garderob hemma i Sverige och jag valde ut massa grejer som hon ska ta med sig när hon kommer hit på lördag. Kändes nästan lite som julafton haha.. När vi var klara med allt såg jag att solen tittade fram så jag gick ut på en powerwalk, superskönt. Parken här är perfekt att gå/springa i, så fin och mysig och det finns massa skugga när solen gassar på. Ska ta en bild någon gång så ni får se. Nu ska jag äta lite och om det inte regnar ikväll tänkte jag gå ut och möta upp vännerna. Ser dock ut som himlen kommer öppna sig när som.. well well, time will tell.







Myser hemma ikväll - mobilblogg


20120414

Wihoo, idag är det bara 10 dagar kvar till min födelsedag! Har inte riktigt planerat hur jag ska fira men min mami är här på morgonen iaf och sen åker hon tillbaka till Sverige på dagen. Den 25e är det röd dag här i Italien så det lutar väl åt att hitta på nåt kul på kvällen den 24e trots att det är en tisdag. Man fyller ju ändå bara år en dag om året.. Hoppas främst på att det ska bli väderomslag tills dess! Idag regnar det för 1000e gången den här månaden typ och nästan ingen är hemma så det blir till att stanna i sängen med lite bra serier och så.

Igår gick vi ut för att fira av Anna som åker tillbaka till Sverige idag. Blev dock bara en kort stund för min del då jag hade sjukt ont i huvudet. Åååh, ge mig sol nångång?! Aja, hörde att det var snö i Sthlm så jag ska väl inte klaga..

Glömde fota under kvällen men hann självklart med att tönta mig i webbcamen haha..



Venerdì

Sjukt nöjd med mig själv, om man får säga så? Var ute i ca en timma, varvade powerwalk med jogging och sen körde jag även lite styrka efter. Så skönt att ta ut sig sådär, speciellt eftersom jag känt mig lite hänging de senaste dagarna. Efter det tog jag en välbehövlig dusch och gjorde hårinpackning så nu känner jag mig fräsch igen. Nu har jag precis påbörjat de Lindt pralinerna som blev över från igår och så ska jag strax börja göra mig iordning för ikväll är det Annas sista kväll så det blir en liten sväng på stan.



Min vackra stad


Hoppas ni får en fin kväll!
Puss och kram

20120413

Hej fina! Vad har ni för er? Jag är så glad idag då jag äntligen fick träffa Sofie igen. Vi har inte setts på 4 dagar! Haha, låter lite löjligt egentligen men är man van vid att träffas 24/7 typ så är det mycket så det blev en mysig fika på mama's efter skolan med lite catch up. Nu ska jag ut och röra på mig tänkte jag, kommer nog börja regna när som helst men det strunat jag i!



Sofie & jag i januari! Tänk att det redan gått 3 månader..



20120412

Ciaoo! Glömde helt bort att uppdatera igår men ni har inte missat något, inget vin, inget party och ingen spännande resa. Spöegnade större delen av dagen så det blev storstädning och Skypedate i över 3 timmar!

Idag har jag hängt på stan, måste ta vara på det fina vädret. Först köpte jag lite god mat, sen blev det lunch och shopping. Känner att jag behöver lite nya grejer till sommaren så det blev lite somriga plagg och en present till Malin. Hon satt och berättade om allt gott hon ska ta med sig till mig när hon kommer hit om 2 veckor så jag tänkte att jag kan ju inte vara sämre hehe.. Ville även köpa något för hon fyller år nästa vecka. Har vetat precis vad jag ska köpa men den har varit slut men så idag fick jag äntligen tag på den! Nu blev du nyfiken va Malin? ;)

Bara för vi pratat så mycket om allt gott som hon ska ta med så var jag även tvungen att ta en runda i Lindt butiken när jag ändå sprang runt på stan. Det är nästan löjligt hur mycket olika sorters choklader(!) de har och jag kunde ju självklart inte lämna butiken tomhänt..









De kan sin grej de där schweizarna!



20120410

Hej fina! Igår gick vi gick till Volume som är en supermysig bar på Piazza Santo Spirito. Vi satt där och drack lite vin och firade Anna som fyllde år. Träffade massa roligt folk och bara njöt av atmosfären. Blev dock en tidig kväll, kom hem runt tolv men lyckades inte somna förrän vid ett och vaknade sedan vid 04.30 imorse och kunde inte somna om. Blev typ galen då jag dessutom sedan 4 dagar tillbaka haft en hemsk huvudvärk som kommit och gått och vägrar ge med sig. Därför kunde jag heller inte utnyttja tiden och faktiskt göra något. Trots allt gick jag till skolan vid 09.00 men efter jag kommit hem och ätit lite däckade jag och sov i tre timmar. Känner mig fortfarande otroligt trött så ska strax försöka sova igen. Hoppas på fler timmars sömn inatt och att jag slipper huvudvärken!






You can't please everyone


Elin
om Salsakväll:
Ni verkar dricka alldeles för mycket, det verkar ju bli var och varannan kväll. Tänk dig för. Du kan bli beroende. Man kan faktiskt ha kul utan alkohol.


Såg att jag fick den här kommentaren igår och kände bara att jag var tvungen att kommentera den.
Först vill jag säga att det är väldigt gulligt att du oroar dig för mig men det behöver du absolut inte göra. Jag är en vuxen människa och jag vet mycket väl var gränsen går. Jag förstår om det "verkar bli var och varannan kväll" och visst går vi ut rätt mycket men det är en del av det livet vi lever här och vi är alla unga så det hör till men det handlar om hur man hanterar det.

Jag har nästan alltid varit rädd för alkohol, kanske inte rädd, men jag har alltid haft stor respekt och själv sett vad det kan göra med folk. Därför tog det mig ganska lång tid att inse att alkohol inte behöver vara tabu, det handlar som sagt om hur man hanterar det. Att dricka vin till maten eller gå ut och ta ett glas vin eller två tillhör kulturen här i Italien. Det är inte så att vi går ut och super ner oss var och varannan kväll. Jag dricker vin för att jag tycker det är gott och för att det är en social grej, inte för att bli full. Det är stor skillnad. Jag har lika kul vare sig jag dricker eller inte. Ärligt talat skulle jag hellre dricka alkoholfritt om det var ett alternativ då det dessutom skulle spara in på en massa onödiga kalorier (nej, jag har inte problem med min vikt). För ärligt talat, vem skulle inte vilja kunna trycka i sig en påse godis/chips utan att gå upp ett gram?

Som jag nämnt tidigare är jag otroligt fascinerad över kulturskillnader och det här är en så otroligt tydlig skillnad. Här i Italien tycker de jag är konstig när jag tackar nej till påfyllning och från Sverige får jag kommentarer om att jag borde tänka mig för. Det är inte lätt att vara alla till lags.







Buona notte!

Haft en fantastiskt trevlig kväll, pratat italienska som aldrig förr och dessutom fått massa komplimanger för det. Dessa komplimanger väger så mycket tyngre än "nice ass" tänk om killar kunde fatta det.. Dock trodde jag att killen var gay så det kanske säger en del om mig också? Äh, dags att sova. God natt!

Salsakväll

Här kommer förresten lite bilder från när vi var ute på skärtorsdagen. Vi började med vin på en stor bar vid Santa croce, som jag alltid glömmer namnet på, och sedan gick vi till Salamanca där det var salsakväll! Var så sjukt bra musik så vi drack kannor med sangria och stannade och dansade hela natten, otroligt rolig kväll!


Gabriella, Matheus, Fernanda, Sofie och Delia


Sofie, Delia, jag & Sandro





Jag, Sofie & Fernanda


Sofie


Gabriella & Fernanda


Sandro


Jag, Anna, Gabriella & Fernanda




20120409

Både igår och i lördags blev jag som sagt hemma då jag inte känt mig på topp men idag vaknade jag och kände mig bättre och galet uttråkad! Idag har det dessutom varit superfint väder så jag mötte Sofie vid 12.30 och sedan dess har vi hängt på stan. Blev lite shopping och fika i solen. Efter ett tag kom även killarna och vi bestämde att vi ska ut och dricka lite vin ikväll.

Om det är möjligt har jag nu lyckats kära ner mig ännu lite mer i Ryan Gosling efter att ha sett om Crazy, Stupid Love när jag legat hemma. 
Så snygg!

Dreams can come true

Har en bok jag skriver av mig i ibland och hittade en text jag skrivit 2011-06-14

"Jag känner verkligen en stark dragning till Italien och det har jag ju alltid gjort så planerna för nästa år är att åka till Florens och plugga italienska. Jag vill verkligen lära känna Florens och jag ska lära mig italienska ordentligt, så är det bara. Har tänkt att jag ska åka i januari och plugga 20 veckor sedan blir det förmodligen säsong i rimini på något disco eller så. Allt känns så avlägset på något sätt, sådär som att jag bara planerar men inte kommer göra det på riktigt. Jag vill verkligen göra det och det är egentligen inget som stoppar mig....."
"Jag vill verkligen göra det, jag ska göra det!"


 

Att läsa texten och sedan inse att bara ett halvår efteråt förverkligade jag drömmen känns fantastiskt.
Värt att komma ihåg.


20120408

Vaknade inatt av att jag hade så ont i huvudet att jag var tvungen att gå upp och ta huvudvärkstabletter. Somnade om och tvingade upp mig själv igen vid 08.30 för det skulle vara något spektakel vid Duomon. Vi gick dit och det var proppat med folk. Stod där och kändes som jag hade feber och såg tyvärr inte så mycket med mina 1.62 cm heller men var så nyfiken på att få se vad som skulle hända. Precis när de hade gjort klart själva förshowen och skulle till att tända igång allt så började regnet ösa ner så det blev inget. I över en halvtimme stannade vi hoppfullt kvar men tillslut var vi så blöta att vi kände att vi var tvugna att gå hem. Eftersom jag redan var blöt passade jag på att ta en sväng förbi matvarubutiken och köpa m&m påvägen hem så kändes allt bättre..
Nä men seriöst, det har varit riktigt dåligt väder några dagar nu, börjar tröttna på det och tyvärr ser det ut som det ska hålla i sig allt för länge.. Jaja inget att göra åt, hörde att det var snöstorm i Sthlm för några dagar sen så jag får väl vara tacksam över att det iaf inte är så illa!


En stor "vagn" som drogs att 4 enorma djur i parad påväg till Duomon


Två söta tanter gick också med


Bättre bild på "vagnen".
Den placerades utanför öppningen till Duomon och om jag förstått det rätt så skulle det fästas en lina från denna som skulle leda in till Duomon. Det skulle sättas eld på linan med en raket som skulle leda till att linan brann hela vägen från öppningen upp till toppen som skulle resultera i några slags fyverkerier från "vagnen".


20120407

Vaknade runt 10.00 imorse och försökte tvinga mig själv att somna om men det gick ju sådär. Låg och slökollade på tv3play och lite annat. Är sjukt trött nu, har inte lämnat sängen förutom för att göra lunch. Förstår inte varför jag inte kan sova, förut kunde jag sova hur länge sen helst efter jag varit ute men det går inte nu. Som tur är blir jag nästan aldrig bakis men sjukt trött när jag inte får sova mina 8 timmar. 

Vi började som sagt med avskedsaperitivo igår på Oibò för Emma och Delia och sedan gick vi till en jättemysig liten bar/restaurang och drack lite vin. Vi har kommit fram till att vi behöver testa lite nya ställen för att komma ifrån alla turister så vi gick till ett ställe vi kollat in ett tag. Kom in, satte oss och beställde och vad händer? Jo, vid bordet bakom oss sitter ett sällskap med svenskar. Haha ja det är inte lätt när man bor i en av världens mest turisttäta städer! Vi får fortsätta leta helt enkelt. Hann även med ett glas vin hemma hos Matheus och Sandro och sedan gick vi till YAB där vi stannade och dansade till stängning. Riktigt härlig kväll!


Sofie, Akane, jag & Emma


Emma, Matheus, Delia, Sofie & Akane


Emma & jag på YAB


Sandro med friends, Sofie & Akane


Maxi fixade bord!









Påskpresenter

Har som sagt aldrig firat påsk riktigt men blev väldigt glad då jag fick två söta presenter igår.


När jag mötte Sofie innan skolan fick jag den här!


När jag sedan kom till skolan låg det ett paket och väntade på mig från Angelie som innehöll detta!

Tack så mycket söta ni! 

La dolce vita

Kass uppdatering, jag vet! Nu är första gången jag är hemma och har tid att skriva men klockan är 04.30 och jag har druckit för många färgglada drinkar så jag låter bli. Idag har jag fått två påskpresenter, varit på avskedsaperitivo, prövat en ny bar och dansat en massa med nya människor. Berättar mer om det imorn.
Nu ska jag sova, lägger mig med en påse popcorn, ett stort glas vatten och ett leende på läpparna.
Livet är underbart och förvirrande.

20120406

Jag är vaken och jag är uppe, inte mycket mer än så. Hade otroligt roligt igår och trots att det är långfredag idag så går vi i skolan så nu ska jag dricka upp kaffet och klä på mig. Ska köpa choklad idag så jag håller igång och för att det är påsk! Ikväll blir det avskedsaperitivo och utgång. Känns som det är det enda vi gör? ..men jag klagar inte.



Jag är egentligen ingen större fantast av lösgodis men idag hade jag lätt kunnat trycka i mig ett kilo!

Eftersom det inte finns här i Italien får ni helt enkelt äta åt mig med!
Hoppas ni får en skön dag.
Puss och kram


20120405

Det är påsk! Tänk vad fort tiden går, helt sjukt ju! Har inte märkt av påsken så mycket här faktiskt men har heller aldrig firat påsk riktigt så det kanske är därför. Har iaf varit i skolan ändå till kl. 20.00 ikväll då jag gick på extralektionen med prepositioner. Varför uppfinna ett språk med så krånglig grammatik? Well, well, lärde mig lite iaf och för att fira att det är skärtorsdag (eller varför inte bara för att fira livet?) så ska vi ut ikväll. Får se vart kvällen tar oss.

Fick en så gullig påskhälsning från min fina vän Therése med en bild från vår kulle, blev så glad!

Glad påsk fina ni!
Hur ska ni fira?

Puss!



20120404

Hade en grym kväll igår! Jag och Sofie började med en flaska vin hos mig och sedan mötte vi upp de andra och gick till Space. Det var sjukt bra musik, hiphop hela kvällen och så uppträdde ju Lloyd Banks! Vi drack drinkar och dansade så svetten rann och tror jag kom hem vid 03.30.

Jag, Fernanda & Sofie


Sofie & Sandro


Joe, jag & Matthew


Förband, typ?





Courtney & jag + Matheus haha


When I say Lloyd, you say Banks!


Put your hands up!



Lloyd Banks!

Nu ska vi ut och Lloyd Banks spelar! 



Hoppas ni också har en fin kväll!
Puss


20120403



Regnig dag i Firenze idag men jag är lika lycklig för det.
Nu blir det skola och ikväll konsert!
Puss på er!

Italienska killar vs svenska killar

Helena om 20120327:
Hej! Skulle du vilja skriva nånting om hur killarna/männen är i italien jämfört med sverige? Har fått intrycket att italiernarna är mer "på" än svenska..? Alltså inte är särskilt blyga med att gå fram, ropa "ciao bella" efter en osv?


Jag fick den här kommentaren för några dagar sen och har tänkt mycket på det.
I skolan pratar vi ofta om stereotyper då vi alla är från olika länder och jag tycker ämnet är ganska intressant.

Stereotypen av italienska killar är som Helena skriver att de ropar "Ciao bella!" efter en och inte är blyga för att gå fram. Tyvärr måste jag säga att det inte är så långt från verkligheten. Dock tycker jag att det skiljer det sig mycket under vinter och sommartid och var man befinner sig. När jag kom hit i vintras kändes det inte som att killarna här var så annorlunda mot hur de är i Svergie. Visst får man uppskattande blickar lite oftare och ett leende men det var inget jag reflekterade över. Det jag tyckte var konstigt var att min granne som är 60+ ville bjuda ut mig på middag men jag tyckte mest synd om honom för att han verkade ensam.

Allt eftersom tiden gått och vädret blivit bättre har vi börjat gå ut mer. I början hängde vi mest på barer men nu har vi börjat gå ut mer och mer. Det är då man märker skillnaden. Varje gång vi är ute och dansar kommer killar fram och försöker dansa eller prata med en. Det bästa är när Sofie kallt svarar "jag dansar". Nästan varje gång är det någon som nyper mig i rumpan också vilket stör mig som fan. De andra skrattar alltid då det verkar som det är min rumpa som är i riskzonen så ibland tror jag nästan att det är mina vänner som driver med mig men tyvärr inte. Att killar kommer upp bakom en och lägger händerna runt midjan, försöker ta ens hand eller "råkar" stöta till en händer också hela tiden.

Att italienarna älskar blondiner är heller inget nytt men att de drar en i håret av fascination bara för man har lite ljusare hår än resten förundras jag över varje gång. De räknar mig som blond här, jag håller fast vid att jag är brunett och går vidare. (Notera att jag pratar om utelivet, på dagen på gatan är de inte lika på).

Skillnaden märker nog vi svenska tjejer av mer än de andra också då svenska killar oftast är ganska tillbakadragna med just sådant beteende. Jag tycker det är skönt att kunna gå ut ett stort tjejgäng i Sverige bara för att ha kul utan att alltför många killar kommer fram och sen inte fattar när det är dags att gå. Dock skulle jag tycka att en blandning av svenska och italienska killar hade varit det ultimata.

Det är ingen nyhet att italienare i allmänhet ser bra ut och är utseendefixerade, att svenska killar hatar dem och deras fotboll just för det och att svenska tjejer älskar dem av samma anledning. Det är heller inte helt fel att bli utbjuden av en italienare om intresset finns där. De är ofta väldigt romantiska och gentlemän och visar sin uppskattning. 

Sammanfattningsvis skulle jag nog säga att jag föredrar svenska killars beteende på klubbar men italienare på dejter. En blandning skulle som sagt vara trevligt. Vill påpeka att mina reflektioner är baserade på stereotyper och egna erfarenheter. Har både träffat fina italienare och svenska killar men även skitstövlar från båda länderna så det skiljer sig ju såklart från person till person.

Vad tycker ni?



20120402

Måndag - Livello 5! Helt sjukt vad fort det går.. Ska bli så roligt att få börja med tredje boken i italienska.
Har hört att vi redan gjort det mesta av grammatiken så det känns härligt.
Andiamoooo!


20120401

Första april idag! Har varit på stationen och vinkat av Nadja men annars har jag bara tagit det lugnt, riktigt skönt faktiskt. Igår hade vi ju som sagt avskedsfes för Nadja. Vi började hemma hos Matthew, middag och förfest för 15 pers och sedan gick vi ut. Trevlig kväll men tråkig anledning, jag hatar att säga hejdå.


Matheus & Nadja


Courtney & jag 


Sandro paparazzi


Fernanda & Gabriella


Sofie


Dance


Anna


Matthew & jag



RSS 2.0