Italia mars 2013 - part 5 (the end)

På lördagen var det Marcos födelsedag och vi hade bestämt oss för att åka till Vatikanen på dagen och kanske få en skymt av den nya påven men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi åt en varsin panino på en bar och sedan åkte vi till Vatikanen som planerat men precis när vi kom fram så öppnade sig himlen över oss så det var lite tråkigt. Vi tog ett varv och jag fotade lite men sedan bestämde vi oss för att åka tillbaka hem efter ett stopp för glass. Vi gick till ett stort köpcenter och köpte massor med plockmat till kvällen innan vi gick hem och gjorde oss iordning. På kvällen mötte vi upp en kompis från Rimini och hennes spanska vänner och tog en drink och egentligen hade vi tänkt gå ut men eftersom det var så kallt och regnigt så blev det hemgång.
 
På söndagen gick vi till stationen så fort vi vaknat för att fixa biljetter till bussen till flygplatsen och sedan hade vi egentligen tänkt besöka lite fler sevärdheter men eftersom det var påsk och trafiken inte riktigt gick som den skulle så tog vi en promenad runt i staden istället. På eftermiddagen åkte vi in till stationen och efter lite krångel med bussbiljetter så kom jag tillslut på bussen till flygplatsen där väntan kändes som en evighet innan planet hem till Stockholm gick vid 20.30. 
 
Malin & jag i regnet i Vatikanen
 
 
 
De hade tårtor och massa annat gott på baren, Malin köpte den högst upp med pistagenötter till Marco
 
Jag älskar plockmat!
 
Solen bestämde sig för att titta fram precis innan jag skulle åka
 
 
 
 
 
 

Italia mars 2013 - part 4

På fredag morgonen var det dags för mig att lämna Firenze och ta tåget till Rom. Linnea följde mig till stationen och såg till att jag kom på rätt tåg och fick med mig väskorna ordentligt. Jag var lite orolig över tågresan, dels för att jag hade två resväskor att hålla koll på och dels för att tågen i Italien inte direkt har rykte om sig att hålla sig till tidtabellen. Tåget avgick dock enligt tabellen från Santa Maria Novella i Firenze kl. 10.38 och 12.15 (bara tio minuter försenat) rullade det in på Termini i Rom. När jag klev av tåget stod Malin och väntade på mig så vi tog tramen hem till lägenheten och möttes av Marco som stod och lagade mat till oss. Efter att ha fått i oss både piadina och spaghetti carbonara gav vi oss ut i det fina vädret och turistade runt lite. Vi tog oss till Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan och Vittorio Emanuele vid piazza Venezia. Jag har varit i Rom förut men det var några år sedan så jag kände ändå att jag var tvungen att turista lite igen och det är ju aldrig fel att strosa runt i solen på små mysiga gator i Italien.
 
När vi var klara med sevärdheterna tog vi en aperitivo på ett litet ställe i närheten av lägenheten och sedan blev det middag på en mysig restaurang. Efter middagen tog vi oss till en bar där vi drack drinkar, rökte vattenpipa och firade in Marcos födelsedag med shots. Ungefär där kunde man tro att kvällen skulle avslutas men istället gick vi till en annan bar och drack mojitos innan vi promenerade hem. Det är något med mig och drinkarna första kvällen när jag åker iväg så vi kan säga att vi hade väldigt roligt, dock mådde jag prima dagen efter eftersom jag övat upp mig kvällarna innan haha..
 
 
Jag fick ett enormt kinderägg i påskpresent!
 
Malin & jag
 
Colosseum
 
 
 
 
 
Vittorio Emanuele
 

Fontana di Trevi
 
Happy
Det var många som ville önska sig..
 
..vi hittade trots trängseln en plats att sitta och kastade mynt och önskade oss enligt traditionen
 
Aperitivo!
 
Malin
 
Marco & Malin
 
Hahah
 
 

Italia mars 2013 - part 3

Torsdagen var min sista dag i Florens innan jag åkte till Rom. Jag gick till skolan på förmiddagen för att hälsa på Rita och de andra lärarna och det var verkligen kul att träffa dem igen. De var så gulliga och jag fick en massa beröm för min italienska, det värmde verkligen. Efter att jag varit och hälsat på i skolan gick jag runt lite i stan, köpte lunch på Gusta panino (godaste ever!) och satte mig på Piazza Santo Spirito och åt i solen. Jag var ganska trött så efter att jag promenerat runt gick jag hem och tog reda på mitt kaos och förberedde resväskorna. På kvällen gick jag och Linnea till Gusta Pizza och satte oss ännu en gång på Piazza Santo Spirito och åt. När vi satt och funderade över vad vi skulle göra vår sista kväll ihop så började det plötsligt regna så vi bestämde oss för att gå till Colle Bereto en sista gång vilket vi också gjorde, som två galningar insvepta i Linneas sjal skrattandes åt... allt? På vägen dit skulle vi ta en genväg genom en byggnad för att ta skydd mot regnet där de just då passande nog serverade vin och ost så vi stannade till för lite gratis vin och njöt lite mer av livet. En aperitivo på CB och lite hemmamys fick avsluta några fantastiska dagar i Florens med världens härligaste vän.
 
Ponte Vecchio by night
 
 
 
Pizza!
 
 
 
Nöjda över vårt gratis vin haha
 
Prosecco på CB
 

Italia mars 2013 - part 2

På onsdagen var vädret riktigt fint så Linnea och jag bestämde oss för att göra något av dagen (istället för att hon skulle gå till skolan hehe..) Vi gick en promenad i staden och lunchade på Mama's Bakery som är ett av mina favoritställen. Vi drack kaffe och åt bagels och satt på bakgården i några timmar och sedan gick vi och satte oss på Piazza Santo Spirito och solade och lyssnade på musik. Efter det blev det en liten shoppingrunda och sedan hem för att göra oss iordning för kvällen då det blev aperitivo på Oibò och drinkar på Naimas följt av dans på TwentyOne.
 
Jag med Ponte Vecchio i bakgrunden
 
 Linnea & jag i solen
 
Coffee
 
Piazza Santo Spirito

 Suuuuunny
 
 
 
Vi var tvugna att testa Choco Kebab, en pannkaka fylld med vispad grädde, chokladflarn, chokladsås och massa krossade nötter och kokos. Ser ut som en kebab fast allt är sött, helt okej men mest roligt.
 
Hahah seriös posing i spegeln
 
Underbara Anna var tillbaka i Florens, så kul att ses igen!
 
Linnea, Simon & Antonia på TwentyOne

Italia mars 2013 - part 1

Tänkte att jag skulle skriva en liten recap av min vecka i Italien eftersom det faktiskt är just Italien som den här bloggen handlar om.
 
Jag trodde först att det kanske skulle bli lite krångligt att flyga till Pisa för att sedan ta mig till Florens men då jag vet flera som gjort det tänkte jag att det var värt det då jag hittade så billiga biljetter. På eftermiddagen den 25e mars gick alltså planet till Pisa och vid 21.30 var jag framme i Florens. När bussen körde över en av broarna och jag fick syn på Ponte Vecchio hoppade det till i mig. Jag var framme i Florens igen, efter 10 månader var jag tillbaka "hemma". Väl på stationen mötte Linnea upp mig och direkt efter gick vi till lägenheten (hon bor just nu i den lägenheten jag bodde i förra året) och drack rödvin och åt plockmiddag. Världens bästa välkomnande av världens skönaste människa! Efter middagen kom två av Linneas vänner över, vi drack lite mer vin, gjorde oss iordning och sedan drog vi till YAB, min favortiklubb i Florens. Vi hade en grym kväll fylld med massa dans och skratt. 
 
Bästa!
 
Linnea, Antonia & Ida
 
Baby & jag
 
Ida & jag med shots runt 03, väldigt nödvändigt haha
 
Ni som känner mig genom bloggen vet att jag gillar att festa men sanningen är att jag väldigt sällan gör det i Sverige.. Jag kan inte minnas sist jag festade ordentligt så dagen efter vaknade jag upp med världens baksmälla! Jag som aldrig blir bakis.. Tisdagen blev därför alltså ganska lugn, vi gick till The Diner och käkade bakismat och sedan till affären där vi köpte i princip allt onyttigt vi kunde hitta som vi sedan proppade i oss samtidigt som vi drack litervis med te och kollade film i sängen. Efter några timmars sömn tog vi oss dock ut igen och gick på aperitivo på Colle Bereto och sedan vidare till Naimas för en drink som istället blev coca cola, bra val.
 
Inte glad bakistjej
 
The Diner
 
Happy girls efter att vi handlat allt gott
 
Colle Spritz
 
 
 
 

RSS 2.0