Avskedsfest

Nu blir det avskedsfest för Nadja, all in!





Hoppas ni får en trevlig kväll!
Puss och kram!


Piazzale Michelangelo by night

God morgon! Vaknade pigg och glad klockan 9.00 imorse men tvingade mig själv att somna om så jag slipper bli så trött ikväll. Igår var första fredagen vi inte gick ut sen.. ever? Vi möttes vid Ponte Vecchio runt 21.30 och sedan gick vi upp till Piazzale Michelangelo där man har utsikt över hela Firenze. Vi var säkert 20 stycken, satt där och hade lite picknick, snackade och kollade den otroliga utsikten. Lika vackert på kvällen som på dagen!



















Älskar verkligen den här staden!

Salamanca

Igår fyllde Fernanda år så vi gick ut och åt middag på ett spanskt ställe för att fira.
Tapas, enchiladas, sangria och tequila fyllde kvällen.





Jag & Courtney


Surprise-cake! Vet dock inte varför hon fick det där ljuset haha..


Birthday shots!



20120330

Hade som sagt prov idag och det gick bra. Vi har gått igenom så många nya olika tempusformer så jag var rädd att jag skulle blanda ihop allt men det gick väldigt bra och jag känner mig rätt säker på det nya vi lärt oss. Värre var det när man skulle skriva tips för att undvika klimat... ja vad heter det nu..? Förstöring? Förändring? På italienska?! Ord som översvämmning, när medeltempreraturen stiger, torka och liknande.. Big no no.. så jag skrev typ inget på det och där förlorade jag poäng. Det sög. Ville ju ha MVG! Nä hörrni, ibland har jag för stora krav på mig själv. Ett VG är bra, jag hade alla rätt på hör- och läsförståelse och på grammatikdelen som jag oroat mig över, hade jag bara något enstaka slarvfel så jag ska vara nöjd!

Sjukt skönt med helg iaf. Inga spikade planer förutom goodbye party imorgon för Nadja som åker tillbaka hem till Schweiz på söndag. Vi ska göra en stor middag ihop och sen en redig utgång. Känns otroligt tråkigt att hon åker då hon är en av dem jag kommit närmast här men det tillhör ju dessvärre och vid det här laget är vi vana vid att folk åker hem. Dock tar det bara några få timmar med tåget så vi ses nog om några få veckor igen.




Känns som det blev lite depp nu.. Äh, VG på prov och en vän rikare. Fint väder och helg, nu kör vi!



201200329

Idag har vi tillbringat ännu en dag i parken, underbart! Börjar få en skön bränna nu, dock har jag sett på väderleksrapporten att det ska regna en massa från och med tisdag så vi får väl se hur länge det håller sig..

Nu har jag egentligen inte tid att skriva mer för om en halvtimme ska vi ut. En tjej i skolan fyller år så vi ska fira henne ikväll. Vi var även ute igår och jag sov väl cirka 4,5 timmar inatt. Ja och så är det ju prov imorn, vilket tydligen ska vara det svåraste av alla nivåer eftersom man i nivå 4 går igenom så mycket nytt. Är sjukt nöjd med att jag pluggade i tisdags men ska försöka ögna igenom allt en sista gång nu samtidigt som jag dricker kaffe (extra energi!) och slänger i mig lite mat. Ja ni förstår.. Ibland måste man bara älska livet!



Puss på er!


20120328




Strålande sol och över 20 grader här i Firenze idag. Har precis varit hemma en vända och bytt om och ätit lunch. Nu blir det parken!
Puss!




20120327

Här i Firenze har vi haft ännu en varm och solig dag! Skola på förmiddagen och sedan lite sol på Piazza Santo Spirito, känns som vardagsrutiner. Love it! De andra hade bokat stora aulan i skolan för att titta på en film men jag orkade inte gå, blir så lätt uttråkad när jag tittar på film och oftast somnar jag. Har en känsla av att mina snarkningar inte skulle uppskattas så jag gick hem och pluggade istället. Har faktiskt pluggat ändå från 15.30 till nu! Säger alltid att jag ska plugga med det blir aldrig av så det känns bra att jag faktiskt tog tag i det. På fredag är det nivåprov, tänk att vi redan gjort klart nivå 4! Tidigare har jag tyckt att det varit lite för lätt men nu börjar det bli lite mer av en utmaning vilket känns skönt. Vi har gått igenom ungefär lika mycket nu på nivå 4 som nivå 2 och 3 tillsammans! Känns dock lite sorgligt att jag redan varit här halva tiden. Ser otroligt mycket fram emot att åka till Rimini i sommar men kommer trots det sakna livet här i underbara Firenze.

Här är förresten utsikten från klassrummet!


Hoppas ni haft en fin dag!


Fiesole - part 2

Här kommer resten av bilderna från när vi var i Fiesole i lördags. Det var som sagt väldigt varmt och skönt men väldigt molnigt vilket förstörde sikten lite så det var rätt synd. Som tur är tar det bara ca 20 min med buss så kommer säkert åka dit igen!




















Ser ni duomon till vänster? Man ser den lätt irl men var svårt att fånga på bild så jag zoomade som tusan!





Tyckte den här var så vacker!





20120326

Hej fina! Har helt glömt bort att uppdatera här idag. Det har varit en härlig dag med skola på förmiddagen och sedan lunch i solen på Piazza Santo Spirito. Efter det blev det en tur vid Piazza della Repubblica för att byta en tröja jag köpte igår och samtidigt lyckades jag få med mig två till. Nu är jag redo för detta underbara väder även garderobsmässigt! Mer eller mindre..

På eftermiddagen tog vi en titt i en vacker kyrka. Tyvärr fick man inte fota där inne men den var väldigt vacker och jag passade på att tända ett ljus för mina saknade i himlen. På översta våningen fanns även ett museum med olika statyer och framförallt en väldigt vacker utsikt över Firenze. 




















Nadja, Sofie & jag. I bakgrunden ser ni tornet till duomon om ni tittar noga.
Och förresten, visst har jag fått färg? :D




Lycka

Idag har jag inte gjort mycket. Har tvättat en del och även lyckats shoppa lite. Blev några tröjor och linnen då jag upptäckte att jag hade brist på detta. Hade inte räknat med sommarväder tydligen när jag packade i januari innan jag lämnade Sverige, blev dock bara basic grejer men det var välbehövligt.

I vanliga fall är jag en väldigt organiserad människa, jag skriver listor och göra upp planer månader i förväg. Började med min packlista (vem skriver egentligen packlista?) så fort jag bokat biljetten hit. Behöver jag nämna att den bokades i god tid innan jag åkte? Ända sen jag kom hit har jag märkt att jag blivit mer och mer oorganiserad. Listorna sinar och planer görs för dagen. Det här är något som är bra för mig då jag behöver släppa kontrollen lite men samtidigt är det svårt. Vad gör jag när jag pluggat klart? När får jag se mina nära och kära? Tydligen har jag kommit till den punkten att jag försonats med att inte veta för nu kom belöningen. Den här helgen har det bokats biljetter! Den 21 april kommer min mamma hit och hälsar på mig och stannar till den 24 april (min födelsedag). Bara några dagar efter att hon åkt, närmare bestämt den 26 april kommer Malin och stannar i en hel vecka! Även Angelie har bokat biljett inför vår flytt till Rimini! Den 4 juni blir det! 

Snart ska jag få visa mina älskade, mitt älskade Firenze!
Som jag längtar efter er! 

God natt!



Fiesole - part 1

Ni har väl inte glömt ställa fram klockan? Gillar inte att på rånad på en timmes sömn men vi tog det lugnt igår så det gjorde inte så mycket. Vi var hemma hos mig och drack vin, åt och pratade. Tror att de gick vid halv ett, vi alla var riktigt trötta eftersom vi var ute både torsdag och fredag.

Igår på dagen hade vi tänkt åka till stranden då vädret varit så fint de senaste dagarna men självklart var det inte lika fint igår eftersom vi var lediga. Istället åkte vi till Fiesole och kollade utsikten över hela Florens. Det var varmt och skönt men tyvärr var det lite disigt men lyckades ta en del fina bilder ändå. 


Happy Matthew











Älskar att alla står med kameran i högsta hugg!


Delia & jag






Första dagen med ballerina!






Orgoglioso di essere fiorentino - Stolt över att vara Fiorentinare
Firenze in my heart


Vad ska ni hitta på idag?



Spontan utgång

I torsdags bestämde vi att vi skulle ta en aperitivo 20.00 på Oibó. Sagt och gjort, efter det hamnade vi på nåt ställe som jag inte minns namnet på där de hade karaoke, inte en liten hörna utan en lokal med två våningar. Vi satt på övervångingen och hade utsikt över hela undervåningen. Brassarna gick ner och körde Michel Telo- Ai se eu te pego, sjukt kul! När vi suttit där och sjungit med i alla gamla godingar var vi så taggade på att dansa så vi gick till Full Up. Stannade där i någon timme och dansade till skön musik. Härligt spontant sådär!

 
 

Grym tjej som körde Adele


Ai se eu te pego!


Courtney & jag



20120324

Hej! Igår var vi hemma hos killarna och drack vin tills läpparna blev blå. Runt 2 var vi vid klubben och då kände jag att det var dags för mig att checka ut. Vaknade pigg och glad för någon timme sedan och har precis ätit lunch. Idag är det varmt och strålande sol så vi tänkte åka till Fiesole! Har så mycket på min to-do-list så det blir perfekt, ännu en grej att få bocka av. 



Ska bara dricka upp kaffet, sen är det dags att hoppa in i duschen och bli lite fräsch.

Hoppas ni får en fin dag!

20120323

Idag har jag haft shorts på mig för första gången i år! Helt fantastiskt!
Nu blir det vin hos Matheus och Sandro och eventuellt utgång efter det.
Have fun tonight!
Puss

Buona notte

Aperitivon ikväll ledde till utgång. Kom precis hem och har precis insett att jag aldrig kommer kunna gå ut här utan manligt sällskap. När killar smyger upp bakom en och börjar dansa lite för tätt eller ännu värre, tar ens hand eller tar en i håret! Då är det fantastiskt att ha killkompisar som räddar en, oavsett civilstånd.



Dags att sova!
Puss

20120322

Så roligt att det blev så mycket frågor i inlägget innan. Det är en sammanfattning på de vanligaste frågorna jag fått under min tid här men är det något annat ni undrar över så är det som sagt bara att fråga på. Tycker bara att det är roligt. Frågorna behöver som sagt inte gälla just Italien heller.

Jag ska snart möta upp Sofie och så ska vi gå till Mama's bakery och köpa med oss fika och sätta oss på Piazza Santo Spirito och njuta av solen och värmen. Tyvärr har jag ingen termometer men det skulle bli upp till 22 grader idag så temperaturen ligger väl runt 20 nu. Däremot skulle det komma in lite moln mot eftermiddagen men då har vi ju skola och än så länge är det fint. 



Hoppas ni får en fin dag!



Frågor & svar

Här kommer en sammanfattning av frågorna som trillat in

Bor du i Italien??
Ja det gör jag, i Florens.

Hur kommer det sig att du bor där borta?
Jag pluggar italienska här i Florens (Firenze).

Hur länge ska du vara där?
Jag kommer stanna i Firenze fram till början av juni då min kurs slutar men jag har planer på att stanna i Italien ett tag. Vill dock inte stanna just här över sommaren då jag saknar havet så det blir Rimini över sommaren så får vi se vad som händer sen.

Hur gammal är du förresten?
Jag är 21 år, fyller 22 år den 24 april.

Jag är lite nyfiken på dig. Har du italienskt påbrå? Det ser så ut (komplimang).
Haha vad gulligt av dig, ja, jag är 50% italiensk, 25% svensk och resterande 25% är norsk/fransk.

Vad betyder tatueringen? :)
Tatueringen jag har på handleden är ett L och ett V som sitter ihop och står för mig och min mamma.



Har även en till tatuering, ett litet hjärta på foten som jag gjorde tillsammans med 3 vänner när vi var 18år.

Hur blev du fast för Italien och italienska?
Jag har spenderat mycket tid i Italien ända sen jag var liten och alltid älskat landet och kulturen. Kan inte säga exakt vad det är men antar att det även har med mitt italienska påbrå att göra. Känner mig som hemma här.

Blev nyfiken, vilken stad var du ifrån I Sverige innan du flytta till Italien. :)
Jag är från Stockholm, har bott där hela mitt liv.

Hur bor du?
Jag bor i en lägenhet mitt i centrala Florens. Jag delar lägenhet med han som äger den men han reser och jobbar väldigt mycket så jag är mestadels ensam. På http://valentinaitalia.blogg.se/2012/january/utkast-jan-19-2012.html#comment finns bilder på lägenheten!

Hur försörjer du dig? (bidrag från csn/ jobb)
Jag jobbade i två år innan jag åkte hit så jag har sparat en del men jag har även lån från csn.

Hur sökte du bidrag osv då?
Allt sådant sker på CSNs hemsida.

Undrar hur du gjorde, om du åkte genom någon organisation eller så?
Ja, jag åkte genom en organisation som heter Blueberry. De var otroligt hjälpsamma och allt gick väldigt smidigt. Vill ni veta mer finns allt på deras hemsida http://www.blueberrysprak.nu/

Varför italien? Varför Florens?
Varför jag valde att åka till Italien är för att jag är halvitaliensk, mamma svensk och pappa italienare. Jag har alltid älskat Italien och varit här ganska mycket så kände att jag ville lära mig språket ordentligt. Florens valde jag dels för att det är här jag har mina rötter men även för att jag hört att Florens är en av de få städer där man pratar ”korrekt italienska”. Dialekten här kan vara hemskt svår att förstå om den är riktigt grov men det är den oftast inte. De pratar generellt grammatiskt rätt vilket jag tycker är viktigt när man lär sig ett nytt språk.

Jag undrar hur mycket pengar som går åt därnere?
Skolan kostar ca 100 euro per vecka. Priser med mera finns på Blueberrys hemsida. Privat är det svårt att säga hur mycket som går åt och det är ju olika för alla vad man är van vid men jag uplever att det är billigare här än i Stockholm. Dock finner jag det väldigt roande att en flaska vin är billigare än ett paket tamponger!

Hur bor du och hur fixade du boendet?
Blueberry hjälper till att fixa boendet. Man väljer själv hur man vill bo. Jag valde att dela lägenhet med andra studenter men hade otrolig tur att få bo med min hyresvärd istället vilket jag känner passar mig bättre.

Hur länge har du varit/bott i italien?:)
Jag kom hit i mitten av januari i år.

Äru du där själv eller me nån kompis??
Jag åkte hit helt själv men lärde snabbt känna folk. Alla är väldigt öppna och nästan alla andra i min skola har åkt själva så man träffar folk ganska enkelt. Vi är oftast flera när vi gör saker men den blonda tjejen på alla bilder är Sofie som jag alltid hänger med. Hon är också från Sverige och kom hit en vecka innan mig och pluggar också i 20 veckor. Väldigt roligt tycker jag men vi kände inte varandra sedan innan. Vi tänker väldigt lika vilket är väldigt skönt när man är så långt hemifrån och det bästa av allt är att vi pratar italienska med varandra hela tiden, även när vi är själva.

Vad gör du i italien, ska du bo där permanent, eller bor du där bara ett tag?
Jag pluggar italienska på en skola här, Centro Fiorenza. Jag har inte bestämt hur länge jag stannar i Italien men förmodligen blir jag kvar ett tag.


Saknar du Sverige?
Jag föredrar Italien som land framför Sverige då klimatet och kulturen passar mig bättre. Dock tycker jag att saker fungerar mycket bättre i Svergie då allt är mycket smidigare och enklare där. Saknar dock min mamma och mina vänner otroligt mycket!

Hur kom de sig att du flyttade dit?
Jag har alltid älskat Italien och det har alltid varit en dröm för mig att få bo här på riktigt. Kände att jag inte hade så mycket att hämta i Sverige för tillfället så jag bestämde mig för att ta chansen.

Känner du någon där redan innan?
Jag har massor med vänner runt om i Italien men just i Florens kände jag inte en kotte innan jag kom hit.

Så jäkla coolt. Så du kan italienska redan innan?
Jag har som sagt varit mycket i Italien genom åren så jag har alltid kunnat grundgrejerna och studerade även italienska två år på gymnasiet. Tycker dock tyvärr inte att man lär sig så mycket i en klass på 30 personer 2 timmar i veckan. Här är vi ca 6 st elever i vår klass och pluggar 4 timmar om dagen så det är väldigt intensivt och man lär sig otroligt snabbt!

Har du haft eller kanske har en dröm om att göra någonting här i livet?
Min dröm var att flytta till Italien och lära mig italienska så jag kan säga att jag lever min dröm vilket är fantastiskt! Dock siktar jag hela tiden högre men just nu är mina mål oklara, så mycket saker jag vill göra så jag inte kan bestämma mig. Läskig känsla att vara såhär fri.

Hur är det nu i italien då?
Italien som land är fantastiskt. Har alltid älskar Italien och drömt om att flytta hit. Maten, kulturen, språket, folket med mera är fantastiskt. Dock ser man som sagt även brister när man bor på ett ställe en längre tid och inte bara är på semester. Börjar även förstå hur bra Sverige egentligen är, allt vi tar för givet är egentligen fantastisk! Varmvatten, punktlighet, privatliv mm.

Blir det kallare på vintern?
Det blir ganska kallt på vintern ja men inte som Sverige och vi hade riktig tur för vi var den enda staden i vintras utan snö i hela Italien. Så glad för det trots att det var otroligt kallt vissa dagar.


Det här var all snö vi fick..

Du trivs bra i Italien oxå va eller? :)
Jag trivs otroligt bra. Florens är en fantastisk stad! Trodde att jag skulle ha enorm hemlängtan då jag alltid varit väldigt hemmakär men det är faktiskt inte så farligt. Pratar med mina nära och kära nästan varje dag och tycker att Skype är världens bästa uppfinning! Gör så mycket saker här också hela tiden så har inte riktigt den tiden att längta. Förhoppningsvis kommer de och hälsar på också!

Vilket språk pratar man i Italien?
Man pratar italienska i hela Italien. Dock finns det väldigt många olika dialekter, i Napoli t.ex bryter de orden så det kan vara väldigt svårt att förstå vad de säger.

Är det en annan tidzoon i italien?
Nej det är samma som i Sverige.

Är det kul att bo där?
Det är väldigt härligt att bo här. Vi gör saker nästan hela tiden och det skiljer sig mycket från Sverige. Det är okej att gå ut nästan varje dag på aperitivo och dricka ett glas vin. Folk är även väldigt öppna och vänliga vilket jag tycker är kul då jag gillar att prata med folk.

Gud va häftigt att bosätta sig i Italien. Hur länge har du planerat att stanna där? :)
Det är som sagt inte bestämt men jag vill gärna stanna ett tag, dels för språkets skull men även för att jag inte har något som tvingar mig tillbaka till Sverige just nu.

Hur är glassen i Italien?
Haha jag älskar glassen här, tyvärr är jag laktosintolerant men det går ganska bra. Äter enzymtabletter.

Finns det några bra affärer?
Här i Florens finns det otroligt mycket exklusiva butiker,  Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Guess, osv. Verkligen allt! Dessa butiker är dock svindyra så det är ju (tyvärr) inte dit man går om man vill shoppa. Som tur är finns även bra budgetbutiker och de vanliga så som H&M och Zara.

Snygga killar?
Sover Dolly Parton på rygg? Skämt å sido, jag har alltid gillat italienare även om jag på senare tid börjat föredra den svenska blonda typen haha.. Italienare generellt är väldigt utseendefixerade och ser bra ut, dock kan machostilen ibland bli lite för mycket. Drömmen skulle väl vara en korsning Sverige/Italien kulturmässigt och utseendemässigt.

Om du fick bestämma, hur skulle din drömkille se ut?
Jag tycker Jude Law är sjukt snygg och Fabio Cannavaro skulle jag inte heller tack nej till!



Byggnader?
Här i Firenze finns det sjukt mycket antika vackra byggnader då det är en av de äldsta städerna. Det finns även väldigt mycket museum och dylikt.

Har du varit någongång i Palermo?
Nej det har jag tyvärr inte men jag vill gärna åka dit.

Vad gjorde du innan du åkte till Italien?
2009 tog jag studenten och sedan ströjobbade jag lite i ett halvår med olika event, bland annat med American Express. I januari 2010 började jag jobba på en frisörsalong i Stockholm, SACHAJUAN. Jag jobbade som receptionist där i 2 år. Har ni vägarna förbi Sturegatan tycker jag ni ska titta in där, frisörerna är extremt duktiga och det finns massa roliga produkter från det egna märket.

Är det härligt, varmt och så att bo i Italien nu? :)
Ja det är otroligt härligt. Våren har kommit och vi har haft några riktigt fina dagar med över 20 grader och strålande sol.

Vad saknar du mest som finns i sverige men inte italien?
Självklart saknar jag familjen och vännerna mest av allt men om vi pratar om saker så..
Det är lite olika från dag till dag, mest ätbara saker, typ lösgodis kan jag få cravings för, svenska ostbågar, kaviar, dipp och 7eleven! Saknar min säng också och lite kläder och grejer som jag inte fick med mig och att alltid ha perfekt fräscht hår och fantastiska hårprodukter (eftersom jag jobbade på frisörsalong) och även mitt jobb. Saknar också att allt fungerar så bra i Svergie, alla kommer i tid, varmvatten, sjukvård, värmen inne etc. Det är grejer jag i vanliga fall tar för givet men det är lite krångligare med sånt här i Italien hehe..

Vilka städer har du varit i i Italien?
Än så länge har jag varit i Rimini, Riccione, Milano, Bologna, Rom, Firenze, Siena, Lucca, Pisa, vindistriktet Chianti och de små staterna San Marino & Vatikanstaten. Vill gärna se mer av Italien och vill främst av allt besöka Venedig, Torino, Sicilien och Sardinien.

Har du några svenska vänner där?
Ja, Sofie!

Har du ingen kontakt med din pappa och släkten på hans sida? Undrar eftersom du inte skriver något om släkten i Florens.
Det är en ganska komplicerad historia det där men nej det har jag inte. Känner mig dock ändå otroligt stolt över mitt ursprung och om jag inte visste så skulle jag tro att min mamma var italienska :)

Någon chans att du stöter på någon släkting där på gatan?
Haha man vet aldrig! ;)

Är din mamma Italienfantast också? Skulle vara kul att få veta lite om dig.
Hahah jaa, hon är nästan värre än mig!

Skulle vilja veta lite om din mammas italienbakgrund och hur hon hamnade i Rimini. Vad gjorde hon under tiden hon bodde där? Varför stannade hon inte kvar? Om du/hon inte vill svara är det ok, är bara lite nyfiken... :-)
Hon blev kär i staden, flyttade ner, jobbade inom restaurang ganska länge och stannade nästan hela 80-talet :)





TANTI AUGURI!!

Stort grattis till min älskade mami som fyller år idag. Världens finaste! Jag saknar dig som ingen annan och är så ledsen att jag inte kan vara med och fira idag. Önskar dig en underbar dag!
Bacioni




Förra året hade vi alla gått ihop och köpt en resa till Italien där allt var betalt och klart. Ordnade ett slags överraskningsfirande och så fick hon en korg med massa italienska delikatesser (som hon trodde var presenten). I botten av korgen låg ett kort där det stod att hon skulle till Italien och att allt var fixat och klart.
Höll på och planerade detta månader i förväg, en av de bästa och roligaste sakerna jag gjort.
Finns inget bättre än att göra personer man älskar lyckliga.

Tanti auguri mami!!
Älskar dig

Pisa - part 2

Det lutande tornet var såklart höjdpunkten i Pisa men tyvärr gick vi aldrig upp. Det kostade 15 euro och var en lång kö. Dessutom fick man bara gå 30 stycket åt gången i 30 minuter sammamlagt så det kändes inte värt. Vi roade oss istället med att ta roliga bilder. Efter att vi kollade in tornet gick vi till en piazza som vi hört talas om, tyvärr höll de på och byggde en hel del där så inte så mycket att se mer än en vacker klocka. Vi hann med en promenad runt i staden och en till fika innan vi tog tåget hem. 

Jag tyckte det lutade tornet i Pisa var otroligt coolt att få se i verkligheten men förutom det kändes det inte som det fanns så himla mycket mer att se tyvärr. Tyckte som sagt att Pisa påminde mycket om Florens så kanske var det just därför, Florens är så otroligt vacker och det finns så mycket så Pisa blev mer som en sämre kopia. 


Min kamera laddade som sagt ur så det här är de sista bilderna och även några jag lånade av Sofie.





Matheus med alla tjejer



Såklart var alla tvugna att ta den obligatoriska Pisa bilden


Haha jag bokstavligt talat låg ner i gräset för den här bilden på Sofie, sjuukt bra!


Battisteriet


Piazzan


Fina klockan











Maheus, Sandro, Fernande & jag påväg tillbaka till stationen




20110320


God morgon! Idag är det marknad i parken men jag orkade inte gå, känner mig så trött och har huvudvärk så istället somnade jag om och nu sitter jag och äter frukost, mackor med philadelphia och jordgubbar.

Bild från Pisa


Jag, Sofie, Fernanda, Gabriella & Delia

Hoppas ni får en fin dag, vi hörs senare!


Swedish house mafia, per favore?

I lördags var vi först i Pisa och sedan på kvällen körde vi utgång. Jag och Sofie drack lite vin hemma hos mig och vid midnatt mötte vi upp de andra. Vi skulle till Full Up men ytterligare en gång var det Stockholmsvibbar och privat fest så vi hamnade till slut på Twice. Drack självlysande drinkar och dansade halva natten. 


Gabriella, Emma, Sofie, jag, Nadja och Matthew
Sofie och jag
Le ragazze




Il pranzo

Idag samlades vi alla tjejer innan skolan för att äta lunch ihop. Vi gick till en mysigt restaurang nästan precis bredvid skolan. Jag var inte så hungrig men beställde grillad lax och lyckades utan problem få i mig hela bara för det var så gott! 







20120319

Igår var jag så trött, träffade Sofie vid 14.00 och så skulle vi ta en promenad men när vi kom till en matvarubutik bestämde vi oss för att handla lite och sedan vända om, vilket vi också gjorde. När jag kom hem igen bäddade jag ner mig i sängen, kollade Top Model Sverige och åt glass och frukt. Riktig seg söndag men välbehövligt. Somnade vi 21.30 och vaknade utvilad imorse efter 12 timmars sömn. Fick något slags energiryck efter all sömn så nu har jag tvättat, städat, lagat mat och pluggat. Vi har inte skola förrän 14.10 den här veckan så det är lika bra att göra något vettigt med dagen. Haha, nu skrattar alla ni som känner mig, jag är verkligen inte den som går upp för att städa när jag kan sova men sen jag flyttade hit har jag verkligen fått någon slags städmani, antar att det kallas att bli vuxen..?

Well, well.. Nu ska jag hänga tvätt! Sedan blir det lunch med tjejerna i klassen och skola till 18.00.


Snart är jag väl en i mängden..



Pisa - part 1

Igår var vi i Pisa, fjärde utflykten den här månaden vilket jag tycket är väldigt roligt. Att få se och uppleva nya platser är bland det bästa jag vet. Vi tog tåget vid 10.00 och tror resan tog ca en timme. Vi började med en snabbfika för att få lite energi och sedan letade vi reda på det lutande tornet. När vi gick omkring i staden kunde man inte undgå att märka att det var väldigt likt Florens. Arno som går genom staden och alla broar, små piazzor och uteserveringar. Ivriga som små barn gick vi och letade efter det berömda tornet och när vi kom fram tog vi såklart en massa turistbilder!





Här ser ni vad likt det var Florens!




Nadja

Fikapaus(start)

Paparazzi Sofie

Påväg till tornet, Fernanda, jag & Delia och killarna som gömmer sig för kameran som vanligt haha

Gruppbild

Sofie & jag




Hahah jag var ju tvungen!



20120317

Hej fina! Idag har vi haft en jättehärlig dag i Pisa! Hann ta lite töntiga turistbilder innan kamerabatteriet laddade ur så tänkte lägga upp dem och berätta mer imorgon. Nu ska jag göra mig iordning för ikväll ska vi ut!

Bild från utekväll förra veckan

Delia, Sofie, Akane & jag


Hoppas ni får en fin kväll!
Puss och kram


Fattoria Terreno

Har haft ännu en fantastisk dag här i Italien! Började med skola imorse och vid 12.00 tog jag, Sofie och Sandro bussen till Greve in Chianti där vi besökte en vingård, Fattoria Terreno. Helt fantastiskt! Vi fick gå en bit från bussen och bara på den vägen blev jag helt förundrad över den vackra omgivningen och alla odlingar. Tyvärr finns det ju inga druvor nu men det var otroligt vackert ändå och det kändes verkligen i luften att vi var i Italien.

När vi kom fram fick vi en rundtur av Sofia, dottern i familjen som äger Terreno. Hon var så gullig och visade oss alla maskiner och förklarade hur allt fungerar. Vi fick smaka på vin santo som var så ny att den inte ens hamnat i flaska än. Jag trodde inte jag gillade vin santo men den var otroligt god så det är nog en fråga om kvalitét. Sofia berättade om gården, deras viner och exporten, 80% av allt de exporterar går till Sverige! Inte så konstigt kanske då de är svenskar men tyckte ändå det var väldigt intressant. Vi fick även smaka deras rosévin och en Chianti classico. Alla viner var otroligt goda och det slutade med att vi alla köpte med oss en varsin flaska Chianti Classico Riserva. Nu funderar jag bara på när jag ska öppna den, hemma i Sverige hade jag tänkt att jag skulle spara den till ett speciellt tillfälle när vi alla äter middag ihop men man tar ju sedan dit man kommer så funderar på att ta ett glas redan i helgen bara för den var så god.















Sofie i sitt rätta element!





Sofie & jag med dagens skörd














Jag på gården








Sandro, jag & Sofie







Det blev en lugn kväll, ett glas vin vid Santa Croce men tidig hemgång då vi ska åka till Pisa imorgon!
Hoppas ni haft/har en fin kväll!
Puss och kram

Lucca - part 5

Okej, här kommer sista delen av när vivar i Lucca! Efter lunchen gick vi till Duomon men vi gick aldrig in, istället promenerade vi runt lite mer i stan. Låg på gräset och solade och hittade så vackra träd så vi alla fotade som galningar haha..

Jag tyckte Lucca var en väldigt mysig stad. Lite större än jag trott då jag hört att det bara var en liten stad innanför murarna men tyckte det fanns mycket att titta på och atmosfären var så härligt lugn. 
































Dessa skulle min gamla kultur-historielärare älska!


Nadja, jag, Delia & Sofie











Haha självklart var tåget försenat!



Lucca - part 4

Efter att vi varit upp i tornet och dessutom lyckats ta oss ner levande så var det dags för lite lunch. Vi gick en liten promenad och sen till en jättemysig liten piazza där vi satt på en uteservering i solen och åt och vilade benen.





















Sandro, Delia, Nadja & Sofie

Varför äta när man kan dricka? ;)


Imorgon ska vi åka till en vingård! Längtar så mycket! Ska även försöka lägga upp de sista bilderna från Lucca. Känns som att vi gör saker hela tiden så jag har så mycket bilder jag vill visa er men eftersom jag nästan aldrig är hemma har jag inte tid att lägga upp dem. Ska försöka fixa det och alla frågor och svar i helgen.
Puss på er!



20120315

Hej! Hoppas allt är bra med er. Jag är ganska trött då det blev rätt sent igår så jag somnade på soffan när jag kom hem. Vi var som sagt på smyckesutställningen igår där vi drack prosecco och åt god japansk plockmat som Junko hade gjort, yes jag fick min efterlängtade sushi! Dock älskar jag soya men fick klara mig utan det. Efter utställningen hamnade jag och Sofie på Sei Divino där tanken var att vi skulle ta en glas och sedan gå hem. Dock funkar det aldrig så när vi går dit men det verkar vi glömma bort varje gång. När vi bestämt oss för att gå kom de och fyllde på våra glas och när vi väl kom iväg bjöd de på shots så vi blev ju partysugna och mötte upp de andra. Vi gick till YAB som ligger bara några minuter från där jag bor så jag tänkte att en liten stund... så skulle jag vara hemma vid ett. Tyckte det var så kul när vi kom dit då jag vet att min mamma var där för ca 25 år sen, dock kändes det som att de fortfarande spelade samma musik så till en början var det lite segt men efter en stund vände det och flera av mina favoriter spelades så vi stannade och dansade fram till 02.00 då vi kände att det faktiskt fick räcka.


Sofie, Nadja & jag på eventet

En söt liten innergård

Courtney, jag & Sofie (och Sandros drink som absolut skulle vara med haha..)

Courtney, Sandro, Matthew, Matheus, Nadja, Sofie och Akane

Akane, Courtney, Matthew & Sofie



20120314

Hej! Ännu en fin dag här i Firenze, spenaderas på Piazza Santo Spirito med kaffe. Nu ska jag strax hoppa in i duschen för att göra mig iordning till kvällen. Vi ska på en smyckesutställning om jag förstått det rätt. Vår klasskamrat Junko är kock och gör aperitivon så vi ska dit och kolla. Det ryktas om sushi, åh vad jag längtar!

På tal om mat så var vi ju på middag i söndags. Junko bjöd på 4 rätters! Det började med lite plock: sushi(!) melanzane med mozarella, polpette di salsiccia, vindruvor med 3 sorters ostar, bröd, sallad och zucchini. Primon var Gnocchi i en krämig, ostig sås, secondon var kyckling med massa grönsaker och till efterrätt fick vi tiramisu med massa färska frukter på. Hon hade lagat mat hela dagen stackarn och vi satt och åt i 3 timmar. Allt var sjukt gott och vi rullande hem glada och nöjda.












Lucca - part 3

När vi var i Lucca besökte vi bland annat Torre delle ore, som ni kan se på första bilden. Det är ett klocktorn och vi såg att man kunde gå in och tänkte att det kanske kunde finnas något kul där. När vi gick in genom den lilla entrén var det flera små trappor upp, trodde nästan det var ett skämt och att de aldrig skulle hålla men vi bestämde oss iaf för att gå upp och kolla på utsikten. När vi väl kom upp var det värt de hundra trappstegen och rädslan att falla. Så vackert så det går inte att beskriva, kolla själva.



Torre delle ore





Jag & Sofie










Sofie, Delia, Nadja, jag och Sandro











Jag





Sofie


Ganska högt..


Nadja, Sandro, jag & Delia



20120313

Woow, underbar dag idag! Har haft en bra känsla i kroppen som började redan imorse när jag var påväg till skolan. Väl i skolan låg som sagt ett litet kuvert och väntade på mig med svensk dipp som jag pratat om att jag saknar så redan då blev jag, om möjligt, ännu gladare. Satt hela första lektionen och bara log trots att det vi håller på med nu är väldigt svårt. Jag är så tacksam för så mycket och idag kändes livet sådär extra härligt. Underbar känsla! Efter skolan gick vi till parken, killarna tog med en boll så de andra lekte lite med den och jag och Akane låg och solade. Jag saknar bollkänsla och som den soldyrkande människa jag är kändes det mer lockande att ligga kvar på filten.



Så typsikt Firenze


Sofie & jag


Akane hade köpte världens godaste apelsiner från Donna frutta!


Nadja in action


Kan ni förstå hur kan kan svettas ihjäl i dessa såhär års? Lovely!






Jag har fått post! - mobilblogg

Wihoo! Idag låg detta och väntade på mig i receptionen! Tack så mycket! :D


Lucca - part 2

Efter lunchen gjorde vi som riktiga turister och kollade guideböckerna. Där fanns en väg markerad på hur vi skulle gå så med Sofie som guide följde vi vägen för att lyckas se allt värt att se. Vi gick först till en vacker kyrka som vi även gick in i och sedan promenarade vi runt i staden och fotade diverse detaljer. Det är så roligt att vi alla gillar att fota så mycket, kul att testa lite olika sätt också med detaljer och zoom.


Sandro, Nadja, jag & Delia














Sandro & jag

























Nu måste jag sova, god natt!
Puss

20120312

Det är sommar här idag, underbart! Efter skolan gick till Piazza Santo Spirito, satt där i någon timme och fikade och solade oss. Fortsätter det vara såhär fint väder har jag brännan kirrad om en vecka, love it! Nu har jag precis ätit lite och ska strax möta upp de andra igen och gå till parken, sen tänkte vi ta oss en liten joggingtur. Okej, ramla inte av stolen, liten skrev jag faktiskt. Känner att jag behöver röra på mig, saknar gymmet lite och om vi fortsätter äta och dricka såhär som vi gjort hittills är det snart en nödvändig åtgärd.
Delia, Sofie, jag, Gabriella & Sandro på Piazza Santo Spirito förra helgen.
Vi hörs senare!

Lucca - part 1

Klockan 07.45 i lördags ringde klockan för att att ta tåget 09.10 från stationen här i Firenze till Lucca. Resan tog ca 1,5 timme och det var första gången jag reste med tåg här i Italien. Trevlig upplevelse faktiskt då jag haft ganska låga förväntningar. Tåget var i tid och stolarna var sköna, nästan så man trodde man var hemma i Sverige! Så roligt när man gör utflykter och får se lite mer av landskapet, hann se både vingårdar, djur och småstäder. När vi kom fram gick vi direkt till Piazza Napoleone och tog en fika i solen.



Tågstationen i Firenze


På tåget










Sofie, a.k.a paparazzi


Nadja























Delia & Sandro


Nu ska jag sova, har haft en jättetrevlig kväll med god mat och nya människor.
Mer om det imorn!

Två bilder

I fredags började vi med vin på Soul kitchen och sedan blev det sangria och skön musik på ett spanskt ställe. Några av mina spanska favorier spelades och jag och Nadia tog en svängom trots att det inte fanns något dansgolv haha.. Det var en ganska lugn men trevlig kväll, fram till rånförsöket.

Nadja glad över sangria och nachos

Cannuccie!


Var tog den här dagen vägen då? Skulle möta upp de andra i parken men kom på att jag var tvungen att göra läxan, städa, tvätta, diska och sånt. Tiden rusade så kände inte att det var någon idé att gå ut. Snart ska jag möta upp tjejerna så ska vi iväg på middag, ska bli riktigt trevligt.

20120311

Idag blir det sol i parken och sedan middag med några tjejer från klassen.
Lucca igår var fantastiskt, skönt att komma på andra tankar. Har tagit en massa bilder och vet ju att ni tycker det är kul så kika in senare!
Hoppas ni mår bra och haft en fin helg.

Chock

Igår var vi ute men tog det ganska lugnt däremot hände det en sak som skakade om mig rejält. Vi alla bor åt olika håll så när det var dags att gå hem var det bara jag, Sofie och Delia. När vi gick där och pratade såg jag en man i ögonvrån som kom springandes i världens fart. Jag vet inte riktigt vad som hände förutom att han hoppade på mig. Han tänkte ta min väska men gick på ett konstigt sätt på kroppen, som tur var slog reflexerna in och jag hörde mig själv skrika. Plötsligt låg jag på mage på marken på min väska, höll om den med all kraft och skrek och sparkade. Sedan hörde jag ett annat skrik och när jag trodde att han skulle gå på mig ännu mer var det Sofie som kastade sig ner och vi såg honom springa iväg. Det var otroligt obehagligt och min händer börjar darra nu när jag skriver om det. Efteråt gick vi till Naima och ringde killarna för att komma och möta oss där. Det var då jag började förstå vad som hänt. Blev alldeles nojig att han skulle komma igen och tänkte bara "han finns här.. han finns här.." Killarna kom efter bara några minuter och var väldigt oroliga och när jag skulle berätta vad som hänt bara rann tårarna. Sedan följde de mig hem. Mina armbågar är blå och gör ont då jag landade på dem eftersom jag höll i väskan med händerna och jag blir som sagt skakis när skriver. Känslan övergår även i ilska. Jävla idiot! Jag blev ganska chockad men jag är otroligt glad att jag inte blev av med något för det är verkligen inte kul men framförallt är jag glad att vi alla mår bra.

Behövde bara skriva av mig lite.
Nu ska jag göra mig iordning och så ska vi åka till Lucca över dagen.
Ta hand om er, om var uppmärksamma!
Puss och kram

20120309

Hej! Imorse var det till att gå upp tidigt trots att skolan inte började förrän 14.10. Vi tänkte nämligen försöka gå till Gli Uffizi igen så vi var där när de öppnade kl 8.15. Redan när vi kom var det en lång kö med skolklasser och japaner. Vi stod i kö i drygt en timme och sedan gick vi omkring där inne bland alla konstverk och statyer i ca 2,5 timmar. Det fanns så mycket att titta på och jag är så glad att vi faktiskt tog oss upp så tidigt och gick dit, en sak att bocka av på listan, som på något sätt ändå lyckas bli längre och längre haha.. Tyvärr var det sträng förbjudet att fota där inne så inga bilder har jag att visa. Däremot kom jag på att jag fotade lite förra fredagen när vi var på Oibò. Bättre sent än aldrig ;)

Det här är vad jag kallar bra aperitivo!













Sofie, Adriana & Courtney

Courtney & jag

Vem behöver nattmat när man kan få nattglass?!

Cookies and nuts!

Happy girls!


Lunch - mobilblogg


Twice

Vi var som sagt ute igår. Började kvällen hemma hos Matheus och Sandro med vin, limoncello, panettone och diverse lekar. Riktigt roligt! Efter några timmar där bestämde vi oss för att gå till Twice som ligger i närheten. Jag är ju från Stockholm så jag är van vid långa köer, oförskämda vakter och intensiv leg kontroll. Igår gick vi bara in och började som om de väntade på oss. Kulturkrock. Musiken var grym, först lite blandat Hiphop & RnB, sedan Salsa! Jag älskar Salsa men har inte dansat det på flera år så det var otroligt kul! Dock var det ca 85 % killar på klubben så det var tur att vi inte bara var tjejer som gick ut. De drog i oss och ville dansa hela tiden så det var skönt att vi hade killarna med oss. Vi dansade tills fötterna värkte och tror jag kom hem någon gång vid 4.30. Idag är jag seg så det blir bara mys hemma ikväll.



Matheus, jag, Courtney och Matthew


Jag, Sofie, Matthew & Courtney


På Twice


Wiggle, wiggle!



20120308

Hej! Vi var som sagt ute igår, hade sjukt roligt och dansade tills fötterna värkte. Om jag inte minns fel var jag hemma runt 4.30, trots det vaknade jag 8.30 och kunde inte sova så jag slängde in en tvätt i maskinen och gick och la mig igen. Nu har jag precis ätit lunch, och ska göra mig iordning. Skola 14.10 - 17.50 sen är det även en extra lektion men jag kommer nog inte orka gå på den, det märks att man börjar bli äldre haha.. Ska försöka lägga upp lite bilder och svara på en massa kommentarer och frågor ikväll. Passa på att fråga om det är något ni undrar över.
Vi hörs sen!
Puss och kram


Skål!

Nu blir det utgång!



Palazzo Vecchio

Imorse skulle vi som sagt till Gli Uffizi och vi tänkte att 10.00 en onsdagmorgon måste ju vara en bra tid för att slippa trängas med alla andra. Jo men det tyckte ju alla turistgrupper, klasser och liknande också så det var väl en kö på ca 200m. Snabbt bestämde vi oss för att göra något annat så vi gick istället till Palazzo Vecchio som ligger precis bredvid. Vi vill ju ändå besöka allt! Palazzo Vecchio är Florens kommunhus och härstammar ändå från 1200-talet. Jag gick Samhäll-Kultur på gymnasiet så det är väldigt kul att man kan se saker på ett annat sätt och kanske tolka lite mer än de flesta. Tyvärr var jag inte så flitig på dessa lektioner vilket jag kan ångra idag, hade varit häftigt att känna till lite mer, men lite fastnade iaf som jag kunde dela med mig av.


















Vänd alltid blicken uppåt! Taken är ofta det som intresserar mig mest.





Sofie med guideboken




Fin utsikt






Tornet man ser på Piazza della Signoria


Tak, tak, tak!!



David, den riktigt står dock på Galleria dell' Accademia där vi var för några veckor sedan. Statyn är ca 5,16 m hög om jag minns rätt.





20120307

God morgon! Vaknade precis och ska strax göra frukost. Vid 10.00 ska jag möta Sofie så ska vi äntligen gå till Gli Uffizi, ett av de största muséerna här i Firenze. Kulturaren i mig tycker att det ska bli riktigt kul, den andra delen undrar varför jag inte sov lite längre.. Ikväll ska vi ut, det är iaf planen, först pratade vi om bio men sedan ändrade vi oss till en riktig utgång eftersom vi ändå inte börjar skolan förrän 14.10 den här veckan.


Det här bjöd min morgonrutin på, ser ju riktigt bra ut!
Hoppas ni får en fin dag, puss!



Siena - part 3

När de andra hade ätit gick vi alla in i Duomon och baptisteriet. Det var otroligt vackert, älskar kyrkor men besöker dem alldeles för sällan. Njöt verkligen av tystnaden och lugnet och och passade på att tända ett ljus för mina älskade i himlen.
Efter att vi varit i Duomon gick vi tillbaka till Piazza del Campo där det var finalen av någon slags cykeltävling. Har verkligen inte någon koll på vad det var men stod och hejade på Schweizaren som låg långt före alla de andra och cyklade i mål precis vid oss. Innan vi åkte hem igen hann vi med en promenad runt stan och en fika.
Siena som stad var mycket mindre än jag tänkt mig men även mycket mysigare med otroligt många smågator. Absolut värd ett besök men tycker att en dag räckte. En otroligt mysig dag!
När de andra hade ätit gick vi alla in i Duomon och baptisteriet. Det var otroligt vackert, älskar kyrkor men besöker dem alldeles för sällan. Njöt verkligen av tystnaden och lugnet och passade även på att tända ett ljus för mina älskade i himlen.
Efter att vi varit i Duomon gick vi tillbaka till Piazza del Campo där det var finalen av någon slags cykeltävling. Har verkligen inte någon koll på vad det var men stod och hejade på Schweizaren som låg långt före alla de andra och cyklade i mål precis vid oss. Innan vi åkte hem igen hann vi med en promenad runt stan och en fika.
Siena som stad var mycket mindre än jag tänkt mig men även mycket mysigare med otroligt många smågator. Absolut värd ett besök men tycker att en dag räckte. En otroligt mysig dag!

Såhär ser det ut inuti Duomon:














Tände ett ljus.







Baptisteriet:






Det var allt från Siena! 






20120306

Imorse var vi på marknad. Den är varje tisdag morgon/förmiddag men eftersom vi haft skola på förmiddagen de senaste veckorna har vi inte kunnat gå så vi passade på att ta oss en titt idag. Det var en stor marknad med allt från mat till skor, kläder, köksutrustning och annat kul. Jag köpte ett par skor och tre skjortor/blusar för totalt 8 euro, det kallar jag kap!




Här ville tanten i mig gå loss men eftersom jag varken har stickor eller virknålar här lät jag bli.

Ikväll ska vi ut en sväng, blir dock inte sent för min del.



Siena - part 2

Efter en stund delade vi upp oss, medan de andra gick till en restaurang och åt lunch gick jag, Sofie och Sandro till Duomon och satte oss och fikade i solen. Vi satt där och njöt av värmen och fotade en hel del. När de andra hade ätit gick vi alla in i Duomon och baptisteriet. Det var otroligt vackert, älskar kyrkor men besöker dem alldeles för sällan. Njöt verkligen av tystnaden och lugnet och och passade på att tända ett ljus för mina älskade i himlen.
Efter att vi varit i Duomon gick vi tillbaka till Piazza del Campo där det var finalen av någon slags cykeltävling. Har verkligen inte någon koll på vad det var men stod tillsammans med Sandro och hejade på Schweizaren som låg långt före alla och cyklade i mål precis vid oss, alltid kul med tävlingar! Innan vi åkte hem igen hann vi med en promenad runt stan och en fika.
Siena som stad var mycket mindre än jag tänkt mig men även mycket mysigare med otroligt många smågator. Absolut värd ett besök men tycker att en dag räckte. En otroligt mysig dag!
Efter att vi kollat in Piazza del Campo delade vi upp oss, medan de andra gick till en restaurang och åt lunch gick jag, Sofie och Sandro till Duomon och satte oss och fikade i solen. Vi satt där och njöt av värmen och fotade en hel del. Jag blev helt kär i Duomon, påminde mycket om den i Milano men tyckte den i Siena var ännu vackrare. Svårt att få det rättvist på bild men den var verkligen fantastisk och helt enorm.


Il duomo 





Sofie & Sandro


Så mäktig


Vid ingången, ni ser ju hur pyttesmå vi är i jämförelse med porten


Il Duomo


Jag & Sofie


Sofie & Sandro


Gruppbild


I biljettkön för att få gå in.

I nästa inlägg om Siena (sista) får ni se hur det ser ut inuti också.


20120305

God morgon! Vi går eftermiddagar i skolan den här veckan, inte min favortit precis men det var skönt att få sova ut iaf. Om en timme ska jag möta upp Sofie och gå till Mama's bakery, längtar efter deras kaffe! Så roligt att jag knappt drack kaffe innan jag kom hit och nu längtar efter det, tänkte att jag skulle köpa hem lite också faktiskt. When in Italy.. ;) 

Vi hörs senare.
Ha en fin dag!



Siena - part 1

Har suttit och kollat igenom alla bilder från Siena och jag lyckades knäppa lite fler än 100st.
Tänkte därför att jag delar upp det.

Igår var vi som sagt i Siena som är en liten stad ganska nära Firenze. Vi möttes upp på Piazza Santa Maria Novella ca 20 min innan bussen skulle gå. Eller ja, det var det som var tanken men eftersom några av de andra varit ute och partat halva natten så kom killarna till stationen ungefär när bussen skulle gå vilket fick mitt svenska hjärta lite uppstressat haha.. Vi tog iaf bussen från stationen 11.10 och var framme runt 12.30. Jag är i vanliga fall väldigt åksjuk och när vägarna började slingra sig fick jag flashbacks från när vi bilade i Italien när jag var 10 år, säger bara att jag då mådde väldigt dåligt så slipper jag äckla någon. Med detta i minnet blev jag lite orolig att jag skulle börja må dåligt men det gick faktiskt väldigt bra så det var skönt.

Väl framme tog vi en promenad från stationen till Piazza del Campo som är den största piazzan i Siena. Påvägen fanns en del mysiga barer men framförallt fina byggnader med massa detaljer som jag förundrades över. Piazza del Campo är den största piazza jag någonsin sett och folk satt ner på marken överallt och solade sig. Marken är inte rak utan den sluttar neråt mot mitten vilket jag tyckte gjorde det hela väldigt mysigt och inte som alla andra piazzor i Italien.


Nadja, Gabriella, Sofie & Delia


Slitna men förväntansfulla i bussen




















Piazza del Campo


Piazza del Campo


Piazza del Campo





Sofie, Gabriella, Nadja & Matheus


Så Italien!


Jag



Ciao!

Är bara hemma en snabbis och fräschar till mig för jag ska strax möta upp de andra igen för lite vin och inflyttningsfest. Tänkte bara säga hej så ni inte tror att jag stannat kvar i Siena och gift mig med någon snygging där. Hade dock inte varit helt omöjligt då jag idag sett fler snygga killar än jag gjort under hela tiden sen jag kom till Firenze haha.. Med eller utan snygga italienare har vi iaf haft en otroligt härlig dag! Har tagit en massa bilder men hinner inta ladda upp dem nu så jag skriver mer och visar dem imorgon. Istället lånar jag några bilder från Sofie.

Piazza del Campo


Il Duomo


Sandro, Delia, Nadja & jag




Hoppas ni får en trevlig kväll!
Puss

20120303

Nu ska jag möta upp de andra vid stationen för att ta bussen till Siena!
Vi hörs senare, hoppas ni får en fin dag!
Puss och kram



Buona notte


Trött tjej kom precis hem efter en kväll på stan, berättar mer imorn.
Nu ska jag sova för imorn ska vi åka till Siena över dagen!



20120302

Provet idag gick strålande, så glad! Är alltid nervös inför hörövningar men idag gick det över förväntan, så kul när man själv märker förbättringar så markant. Nästa vecka börjar vi på livello 4, can't wait! Efter skolan blev det en fika i solen och sen handlade jag lite mat så nu har jag massa gott hemma.



Nu ska jag äta nåt och ikväll blir det aperitivo vid Piazza Santa Croce till att börja med så får vi se vad kvällen bjuder på sen.

Yesterday

Jag orkar inte plugga, är verkligen inte på humör för det så istället tänkte jag uppdatera er lite om igår. Det blev aperitivo på Piazza Santo Spirito, samma ställe där vi fikade för någon helg sedan och det visade sig vara lika mysigt på kvällen som på dagen. Det var proppat med folk när vi kom men de var så gulliga och fixade plats till oss. Stället är väldigt speciellt, det finns två längre bord med bänkar längs väggen och stolar, pallar, fotöljer på andra sidan. Det är ganska litet, inget matchar och så finns det några mindre bord utspridda i lokalen, ett bredvid ingången, ett precis framför, ett i en hörna, osv. och så igår från ingenstans plockade de fram ett litet skrivbord till oss där vi fick sitta på två pallar. Låter säkert väldigt konstigt och är svårt att förklara men det är supermysigt och de hade väldigt bra aperitivo med gott vin.

Efter aperitivon gick vi till Naima där vi mötte upp Matthew och Curtney för att kolla fotbollen. Det var Italien - USA och jag trodde det skulle vara ganska hypat men det var det verkligen inte. I början av andra halvlek gjorde USA mål och det stod 1-0 till dem. Jag är inte så intresserad av fotboll men när Italien spelar kan jag verkligen försvinna in i det. Blev chockad och arg över det där målet och plötsligt stängdes matchen av och istället började de visa en annan. Jag har en teori om att de kände likadant som mig. Som tur var gick det ju väldigt bra för Sverige och eftersom jag är halvsvensk/halvitaliensk bestämde jag mig för att vara svensk då haha!


Vi fick en hel bricka med godsaker

Köpte med oss en bakelse till Courtney som fyllde år dagen innan


Tyckte den verkade så god så vi köpte en till oss själva också haha..


Nu ska jag sova så jag är pigg och glad till provet imorgon.
Wish me luck!




Perché no?


Varför inte?



20120301

Wow! Idag är det sommar här, över 20 grader och strålande sol, gissa om jag njuter! Efter skolan gick jag, Sofie och Courtney och köpte med oss lunch och satte oss på Piazza Santo Spirito. Har suttit där ända fram till nu, blev lite väl varmt och till slut satt jag bara och fantiserade om havet. Ska bara lämna av lite saker här hemma nu och sedan gå ut igen, måste ju passa på när det är såhär fint. Ikväll blir det plugg, har nivåprov imorgon. Förra gången var jag ganska nervös men nu känns det rätt bra men som den flitiga student jag blivit tänkte jag ändå gå igenom allt en sista gång.


Courtney & Sofie


Sofie


Jag och Courtney


Underbart att sitta i t-shirt i mars!

Vi hörs lite senare!
Puss

RSS 2.0