Skype

Åh, myskväll! Har pratat med massa nära och kära hemma i Stockholm ikväll via Skype varav två vänner som åker iväg till Spanien på torsdag för att plugga där i några månader. Fick även ett långt meddelande på facebook av en nära vän som reser iväg till Australien, Nya Zeeland och Sydostasien i några månader. Känns sjukt skönt att jag hann åka först för jag hatar att säga hejdå, blir alltid så ledsen och känslosam. Och just det, "lagade mat" med Malin också, hon i sitt kök i Stockholm och jag i mitt kök här i Firenze haha.. Det är ändå rätt sjukt att vi alla befinner oss i olika delar av världen men ändå kan prata med varandra så lätt.



Fick prata med alla dessa tjejer ikväll, älskar när vi alla lyckas samlas!
Som på bilden - En vecka ihop i Spanien i somras!

20120131

Ledsen om jag klagar men det är för jävla kallt! Står inte ut! Det är typ 15 grader eller nåt inne, nästan skönare att vara ute för då räknar man ju med att det är kallt. Det här håller inte, tror jag ska göra lite te för att få upp värmen.. Ska nog plugga lite också så jag får nåt att fokusera på. Idag lärde vi oss futuro formen vilket inte verkade vara alltför svårt. Lite kunde jag för jag lyssnar så mycket på italiensk musik men själva reglerna var nya. Vill kunna allt nu!! Otålig? Jag? Näää...
Kaffedrickandet tar sig iaf.. :)

Kallt

Det är svinkallt här, hatar det! Tydligen ska det bli kallare också.. Hoppas på att väderleksrapporterna ljuger, vilket de ofta gör, det stod nämligen idag att det skulle vara ett stort grått moln men istället kom solen.
Vi får väl se.. Jag vill ha vår nu, nu, nu!!



Älskar mina mysiga tofflor! Skulle inte klara mig utan dem haha..

Jordbävning

I told you so! Skrev ju i fredags att jag trodde det var en jordbävning här på eftermiddagen och idag fick jag veta att det var så. Jag är inte alls som farfarn i Freaky friday så det så! Jag har bara känsla för det där.. Skämt å sido så är det faktiskt lite läskigt, det var ju ingen stor jordbävning och det hände ju inget som tur var men ändå lite obehagligt. När såna saker händer tänker jag på hur maktlösa vi människor är, vi kan göra vad vi vill men den katastrof naturen kan orsaka är tusen gånger värre och vi har inget att sätta emot.





I Milano i somras.
Minuter efter jag tog det här fotot var det också en jordbävning men det var bara jag som kände av den..


Btw, colan kostade 10 euro, akta er för turistfällorna vid stora piazzor om ni åker till Italien hehe



20120130

Hej! Gissar på att de flesta av er varit vakna ett tag.. Jag har tagit det piano, sitter just nu och äter lunch och vid 12.00 ska jag möta upp Sofie för fika och plugg. Jag har alltid sagt attjag inte ska plugga vidare på universitet eller liknande för jag inte vet vad jag vill göra men när man hittar rätt och gör nåt man verkligen gillar är det faktiskt riktigt kul. Börjar fundera lite på om jag kanske skulle fortsätta plugga när jag åker tillbaka till Sverige.. Å ena sidan är det skönt att jobba för man slipper ta med sig det hem och man har pengar och kan göra roliga saker, å andra sidan har jag ju sagt upp mig från mitt jobb så då måste jag börja söka jobb och det känns väl sådär kul.. Vi får se hur det blir med det där men det är lite så tankarna går i mitt huvud just nu. Nej hörrni, framtiden är ett annat kapitel. Just nu är jag i Firenze och det är riktigt härligt så jag tänker njuta av det!




Ha en bra dag!

2 veckor

Det blev en lugn kväll, lite plugg och en ganska sen middag. Det är svinkallt här inne så nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla ett avsnitt av SATC. Imorn börjar vi inte förrän 14.10 så det blir till att sova ut ordentligt!
God natt, puss och kram!

Today







Idag gick vi ganska långt längs floden. Vädret var väl sådär men ganska skönt ändå.
Det är härligt att vara ute och röra på sig.

Strax blir det plugg, wihoo!

20120129

God morgon! Hoppas ni hade en trevlig kväll igår! Det hade iaf vi. Vi var som sagt på samma ställe som i fredags och det var lika roligt igår. Vi går dit och tänker att det nog blir en tidigt kväll men kommer inte därifrån förrän strax innan stängning haha.. Kanske inte så konstigt eftersom både jag och Sofie älskar att träffa nytt folk och gärna snackar mycket.



De tyckte att vi såg hungriga ut så vi fick den här brickan när vi kom, yummy!



Sei Divino


Vi gick till Sei Divino ikväll igen, bästa stället! Måste dock få Sofie att börja dricka shots hehe..
Dags att sova. God natt,..om ni inte redan gått och lagt er.


Promenad

Det blir mycket vin och god mat så det gäller att hålla igång!
Dock är det lite för mycket folk ute på helgerna så det går inte vidare fort men har promenerat runt lite iaf.

20120128

Vaknade för två timmar sen och har lagat mat, ätit och städat. Ganska bra för att vara en dagen-efter-dag tycker jag faktiskt. Igår var vi först här och drack vin och sen gick vi till en vinbar här i närheten. Vi var ganska trötta när vi gick ut och hade inte tänkt vara ute så länge. Vi tog ett glas och sen fick vi påfyllning av bartendern, snackade med några italienare och sen var det dags för shots så det blev ganska sent. Hade jättekul och vi bestämde oss för att göra det till vårt stammisställe! Supermysigt och massa trevligt folk.




Sofie

Så mysigt ställe!

Massimiliano & jag



Vi hörs sen!



Nighty

Mina fingrar luktar lime, det blev några shots, en riktigt bra kväll! Vi hittade vårt stammisställe, älskar det!
Berättar mer imorn, puss och kram och godnatt!

Andiamo a fuori

Nu drar vi ut!
Puss puss

20120127

Har helt glömt bort att skriva idag, börjar komma in i någon slags vardag så har inte hela tiden miljoner saker att skriva om.. Idag är det fredag! Om ni nu lyckats missa det hehe.. Jag har precis gjort middag och om ett litet tag kommer Sofie hit. Vi ska dricka lite vin och kolla SATC sen blir det utgång. Hade tänkt sova lite efter skolan så jag skulle vara pigg till ikväll men det gick såklart inte och när jag precis höll på att somna började hela sängen skaka, typ som en jordbävning. Jag är som farfarn i filmen Freaky Friday, tror alltid att det är jordbävning när sånt där händer men i somras när vi var i Milano så var det faktiskt en jordbävning. Tror hårt på att det var det idag också, eller så var det mina grannar.. 


Hoppas ni får en trevlig kväll!

SATC

Det blev en lugn och skön kväll, Sofie kom förbi på en kopp te (haha nu trodde ni jag skulle skriva ett glas vin..). Vi satt och snackade och lyssnade på italiensk musik. Vi tänkte försöka få tag på en italiensk film att kolla på i helgen. Kom på att det kanske finns lite filmer här så jag öppnade skåpet där TVn står och gissa vad vi hittade..? Sex and the City, på italienska! Vi nästan hoppade av glädje så imorn blir det förfest hos mig med en flaska rött och SATC in italiano! Mi piace molto!





Buona notte!

20120126

Ikväll är det en extra lektion grammatik om man känner för det men jag orkar faktiskt inte gå för jag är sjukt trött. Gick istället och köpte lite mat efter skolan så jag ska laga nåt gott till middag och bara chilla. Känns som vi gjort massa saker varje dag vilket är jättekul men ibland är det ganska skönt med en paus. Kanske blir en liten promenad eller så ikväll men annars ska jag bara kolla film och ta det lugnt. Måste nog fixa lite med tvätten också för jag har listat ut hur tvättmaskinen fungerar så jag har lyckats tvätta lite, det ni! ;) 





Puss och kram!



Italiano

Innan jag åkte hit tänkte jag bara att jag inte ville träffa några svenskar för jag inte ville prata svenska och vad hände? Jag träffade Sofie som också är från Svergie och vi hänger hela tiden. Det bästa är att hon tänkte likadant och att vi nu har en regel att vi bara pratar italienska med varandra. Love it! Jag kan nog inte förklara hur mycket jag älskar det italienska språket och hur gärna jag vill kunna det ordentligt. Pratade lite med mami också och det slutade med att vi också gick över till italienska efter halva samtalet hahah..




Beviamo il vino quasi tutti i giorni.. perchè siamo in Italia!


Adesso, buona notte!

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo var precis så fantastiskt som jag hade tänkt mig! Dock var trapporna värre än jag tänkt mig haha.. Tyvärr var vi lite sena dit så vi missade solnedgången men utsikten var otrolig! Såg ut över hela staden men ändå kändes det så nära och vi kunde lätt ursklija platserna, helt otroligt verkligen.



Trappan som aldrig tog slut..
Bron med husen på är Ponte Vecchio


Utsikten


Tornet till vänster är Piazza Signoria och till höger ser ni Il duomo


Jag Firenze


Sofie & jag


Nu ska vi ut och ta ett glas vin.
Puss!

20120125

Är hemma en snabbis nu för att lämna skolgrejerna och kanske äta nåt lätt sen ska vi nämligen iväg till Piazzale Michelangelo! Det ligger högt upp och därifrån har man utsikt över hela Firenze, jag har längtat dit ända sen jag kom hit så det ska bli jättekul! Ser dock inte så mycket fram emot alla trappor, tydligen ska det vara jättemånga trappor eftersom det ligger så högt upp men det är bara vänja sig för det är så överallt här.


Här är t.ex mitt trapphus, kanske inte syns så bra men det är en jävla massa trappor och ni kan ju gissa vilken våning jag bor på.. Inte längst ner nej..




Sweet dreams

När vi ändå snackar fotboll..



La serata

Italien och fotboll, det är meningen på nåt vis. Tycker alltid det är fotboll på TV här, ikväll visas Juventus - Roma och det kollar de på här. Tydligen var det inte så bra eller nåt och med 5-10 minuters mellanrum hör jag "Madonna!". Lustigt det där.. Jag stannade iaf hemma ikväll, tog det piano, tvättade håret och hade en date på Skype med Sverige, Mami, Malin, Angie & Lena på samma gång. Känns så knäppt att vi är så långt ifrån varandra men ändå så nära när vi pratar där. Bästa!



Två bilder från Slowly i fredags.
Hur fint? Love it!
Matheus, Sofie & jag

Nu ska jag kolla SATC, kommer ändå inte kunna somna förrän fotbollen är finito haha..
God natt!



20120124

Har ni massa i snö i Sverige nu? Vi har haft underbart vårväder idag! Efter skolan satt vi i solen på Piazza Santo Spirito och pluggade och svettades, det var sjukt varmt! Hörde dock att det ska komma kalla vindar från Ryssland imorn.. och ser nu att det ska snöa på torsdag nästa vecka?! Det är långt kvar, det hinner ändras.. Njuter iaf otroligt mycket av att gå omrking i stan så länge det här härliga vädret varar, ändras det får vi väl låsa in oss och kolla på film och dricka vin eller nåt.

Ponte Vecchio












Vi hörs senare!

Buona notte

Ikväll efter middagen blev det en liten promenad och ett glas vin på Piazza Repubblica. Börjar verkligen gilla Firenze mer och mer, lite knäppt när jag ibland tänker att jag faktiskt är härifrån. Inte jag precis men mina rötter, min släkt på pappas sida och det är ju faktiskt halva mig. Väldigt roligt och spännande att få lära känna staden iaf och jag har massor kvar att utforska!




Puss och kram på er!


Dinnertime!

Äta pasta varje dag :) untz, untz..

Roberto Cavalli

Den här veckan går vi i skolan på förmiddagarna vilket jag tycker är ganska skönt. Lite jobbigt att gå upp tidigt men jag vaknade ändå innan klockan ringde så det var lugnt. Skönt att ha hela dagen ledig sen. Har hunnit med att storhandla och en fika på Cavalli caféet. Halva är en Roberto Cavalli butik och den andra halvan ett café, det var mami som berättade om det för mig för hon sett en dokumentär om det. Jag kan tyvärr inte se den eftersom jag befinner mig utanför sverige men den ligger uppe på svtplay om ni vill titta. Tänkte då iaf att jag skulle leta efter det och så upptäckte jag att det bara ligger en minut från mig. Dricker ju inte kaffe i vanliga fall men jag tog en cappuccino bara för att. Den var jättegod, mer som en blandning av cappuccino och en latte och med lite chokladsås på toppen, precis som jag vill ha det så dit kommer jag gå flera gånger!






20120123

God morgon! Har precis lagat en stor omelett och tryckt i mig. Gillar egentligen inte att äta så mycket på morgonen men idag är det skola 9.10 - 13.00 så det är lika bra att ladda upp så jag står mig hela dagen.
Vi hörs senare, ha en trevlig dag!

Domenica

Trots att jag inte har superbra koll på dagarna här kändes det att det var söndag idag. Lite segare än vanligt så idag sågs vi inte förrän vid 14.00. Jag och Sofie gick till ett fik där vi satt och pluggade som de duktiga elever vi är. Kändes som att vi fick ganska mycket gjort och hela dagen har vi bara pratat italienska med varandra trots att vi båda är från Sverige. Tycker det är otroligt roligt och märker hela tiden hur språket förbättras så fort vi lär oss nya ord eller ny grammatik. Efter att vi pluggat några timmar gick vi en promenad genom staden. Jag har sjukt dåligt lokalsinne men det tar sig.. Det var tyvärr inte så soligt idag men ändå ganska varmt så vi promenerade runt ganska länge. Nu tror jag att jag ska kolla på nån film eller kanske ett avsnitt av Sex and the City, min absoluta favoritserie.



Piazza Santa Croce




20120122

God morgon! Vaknade för en liten stund sen och har hållt på och fixa med lite grejer. Nu har det gått en hel vecka sen jag kom hit, känns som att tiden går väldigt snabbt. Idag har vi inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på men tror det lutar åt en del plugg. Förhoppningsvis tittar solen fram snart så vi kan sätta oss ute som igår annars går vi nog till något museum. Såg att det finns ett Gucci museum precis vid Piazza Signorina, dit vill jag gå! 

Igår hade vi som sagt en jättemysig middag hos mig med plockmat och rödvin. Vi var lite oroliga att det skulle vara för lite mat men det slutade ju såklart med att vi blev proppmätta. Vi hängde här ett tag och sen gick vi till Slowly och tog ett glas och så blev det ganska tidigt hemgång vilket jag tyckte var skönt. Vintertid är jag inte gärna ute och slirar hela nätterna.





Ha en trevlig söndag så hörs vi senare!

20120121

Imorse vaknade jag med sjuk hemlängtan, inget vidare. Pratade lite med mami och så kändes det lite bättre, som alltid när vi pratar. Ibland blir det sådär och det kommer jag få vänja mig vid men jag har det verkligen bra här. Det är bara det att jag och mina nära står så nära varandra och då blir det lite jobbigt när tankarna kommer ifatt och jag inte har dem nära mig. Saknar er men vi ses snart 


Vid 13.30 mötte jag upp Sofie utanför Duomon. Vi har haft underbart vårväder här idag, säkert 15 grader och strålande sol, underbart! Vi satte oss på ett fik på Piazza Signorina och sen promenerade vi bort till Piazza Santo Spirito där vi satt och bara njöt av solen. Nu har jag precis kommit hem igen, jag och Sofie var och köpte lite plockmat och vin så vi ska äta middag här ikväll innan vi möter upp killarna för ett glas vin ute.



Duomon

Piazza Signorina

Matheus & Sofie

Det var så varmt att vi satt utan jackor!

Piazza Santo Spirito

Soldyrkande svenska flickor haha

Converse! Mi piace molto!


Nu ska jag städa undan lite här och göra mig iordning för ikväll. 
Hoppas ni får en härlig lördagkväll!
Puss och kram

Vinkväll

Nu ska jag till Sofie och dricka lite vin, sen ska vi möta upp killarna. Ville bara säga hej! Puss



20120120

God morgon! Inatt har jag sovit jättebra, kanske för att jag sov i min Onepiece hehe, varmt och skönt. Hade en dröm att jag var ute på stan i den också vilket var mindre kul, minns att jag skämdes något enormt haha.. Nu ska jag göra mig iordning. Idag ska vi fixa italienska simkort, jag har redan ett men det är TIM och tydligen ringer man gratis med WIND till andra som har det så jag ska skaffa det jag med. Känns som jag kommer få en ganska saftig räkning på min svenska telefon så kan man hålla den italienska låg är det ju bra.


Vi hörs senare! Puss

Lägenheten

Hej! Idag var första dagen utan solsken så vi bestämde oss för att promenera runt lite och kolla i butiker. Vi hamnade såklart på "Hakka Emme" H&M! Skulle egentligen inte köpa något då jag betalade hyran idag och inte vill göra av med så mycket pengar nu i början men en lång beige kofta fick jag med mig hem iaf. Man kan aldrig få för många och här kör jag dessutom dubbla lager. Sen var det skola som vanligt 14.10 - 17.50 och vi hade dessutom skrivit upp oss på en extra lektion så det blev ganska sent. Nu har jag precis haft en 2,5 timmar lång skypedate med mami, Angie och Lena. Jag är otroligt hemmakär så skype känns just nu som världens bästa uppfinning. De åt middag hemma hos oss och sen pratade vi en massa och jag visade dem runt i lägenheten bland annat. Har faktiskt tagit en massa bilder på lägenheten så jag tänkte visa er.


Först en lång korridor


Den fortsätter ända in till vardagsrummet

På mitten finns lilla toan

Väldigt liten men bara min så det är skönt


Rummet (ursäkta bildkvalitén)


Köket


Tycker det är så snyggt

Balkong i vardagsrummet bredvid köksbordet


Ganska stor, där finns även tvättmaskin och tvättställ


Mitt rum


Nu vet ni hur jag bor också :)
God natt, sov gott 

20120119

God morgon. Sitter just nu i sängen och äter en brioce med nutella, väldigt onyttigt men jag älskar det! Ska strax göra mig iordning för att skynda iväg och ta ut pengar. Idag ska jag nämligen betala hyran för januari och det görs ju i cash vilket är lite jobbigt tycker jag... but this is Italy (tänk engelska med italiensk brytning). 

Här är bilderna från Lindt butiken igår, enjoy ;)

Dags för duschen!
Vi hörs sen, ha en bra dag! :)

20120118

Hej! Förlåt för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp hela dagen. 11.30 sågs vi och kollade i lite butiker, var bland annat inne i en Lindt butik, ni vet chokladen? Helt otroligt! Tog lite bilder med iPhonen så jag ska visa er sen! Efter butikerna blev det plugg i solen på en av broarna och sen lunch i solen på Piazza Santo Spirito, känner mig riktigt bortskämd med detta fantastiska väder. Dock är det riktigt kallt på kvällarna så det kan ni ju trösta er med hehe..

Efter skolan gick vi hem till Matheus och Matthew där vi åt pasta och drack ett jättegott rött vin, ska leta reda på det och köpa hem. Efter middagen gick vi på bio, vi såg en film som hette Immaturi, il viaggio. I början fattade jag nästan ingenting och kände mig värdelös men allt eftersom tiden gick och storyn började utvecklas började jag förstå mer och mer. Den handlade om några män och kvinnor som åkte på semester till Grekland och det var massa historier om alla olika relationer, ganska rolig faktiskt.


Joanna


Glad tjej


Piazza Santo Spirito


På bion


Nu ska jag gå och lägga mig, vi hörs imorn, puss.

Buona notte

Jag skulle gå och lägga mig tidigt? Blev inte riktigt så för jag fastnade vid datorn, har pratat både med mami och Angie :) Nu ska jag iaf sova så jag ville bara säga god natt!


Skulle ha lyssnat på mami när hon berättade hur kallt det är inne i lägenheterna här. Vill gärna sova med mina gosetofflor men hon sa att det är lite äckligt eftersom jag går runt i dem i lägenheten där vi även går med ytterskor, kan nog hålla med men jag vill! Sover dock med både t-shirt, leggings, strumpor och kofta(!) Sjuukt kallt! Hörde jag att våren är påväg? Ja tack!
Natti 

Sol!

Den här dagen har gått så snabbt och jag är extremt trött så ikväll blir det till att sova tidigt. Var uppe vid 10.00 imorse och vid 12.00 mötte jag upp Sofie och Joanna. Vi gick till ett café som låg högst upp på en terass i ett stort köpcentrum. Där satt vi och pluggade och fikade och njöt av solen. Supermysigt men ganska dyrt jämfört med de andra ställena men det var det värt. Måste dock lära mig att dricka kaffe! Jag dricker kaffe men inte utan mjölk vilket är lite svårt när man är laktosinteolerant men jag ska lära mig.

Jag hittar inte så bra här än, har allmänt sämst lokalsinne haha men Sofie har koll på det mesta känns det som, vilket är skönt. Hon berättade också att hon fått en lista av sin kompis på alla hennes favoritställen så hon vet vart man ska gå. Ser mycket fram emot att beta av den listan!



Utsikten



Piazza Repubblica







Il Duomo


Sofie (Sverige) & Joanna (Brazilien)


Njuter av att vara pluggis


Älskar att ha solisar i januari!

Puss



20120117

God morgon! 
Jag har precis vaknat, kom hem vid 01.00 igår efter en trevlig kväll ute. Vi gick till en bar och satt där och drack vin och pratade hela kvällen. Vi försöker prata italienska med varandra hela tiden vilket är väldigt roligt men ibland går det automatiskt över på engelska när man inte hittar vissa ord. Det är jag och en annan tjej i klassen som är från Sverige och det är kul hur man upptäcker vissa likheter bara för att man är från samma land, typ passa tider och så..






Nu ska jag duscha och göra mig iordning, vid 12.00 ska vi ses och fika och plugga.
Önskar er en trevlig dag!

-

Nu ger jag mig ut, hoppas ni får en trevlig kväll!


Ut och dricka vin

Hej fina ni! Vad roligt att ni är så många som läser, hoppas ni stannar kvar och följer mig, känns lite mindre ensamt då. Jag har varit i skolan hela eftermiddagen, helt otroligt att man är tillbaka i skolbänken igen men det är väldigt roligt. Vi är bara 6 stycken i min grupp och alla pratar flytande italienska, alltså även jag upptäckte jag, den ni! Men det visste ni nog redan, bara jag som inte fattat det än haha ;) Om en timme ska jag möta upp de andra och så ska vi gå ut till någon bar, ska bli jättekul! Hinner inte skriva mer nu för jag måste fräscha till mig men vi hörs snart.
Ciaooo!

20120116

Buon giorno!

Sovit första natten nu, förutom att jag är lite känslig mot ljud jag är ovan vid och då vaknar har jag sovit gott. Klockan ringde 07.00 imorse för att vara i skolan 09.00. Det tar ca 10 minuter att gå till skolan men jag vill ha gott om tid så jag var där vid 08.40 och skrev prov. Det var indelat i olika bitar, den första var att svara på frågor vilket jag tyckte var enkelt, den andra var att böja lite verb i nutid, ganska enkelt och sen fortsatte det med olika tempusformer, sjukt svårt! Jag har ju pluggat italienska på gymnasiet men känner mig väldigt osäker på grammatik, även i svenskan. Jag bara pratar, sen när jag ska tänka vad de olika formerna heter och vad de betyder blir jag så förvirrad och osäker. Det var alltså ett ganska svårt prov men det visade sig att inte alla behövde göra det eftersom vissa inte förstår någon italienska alls än så jag är iaf glad över att jag gjorde det :)

Efter provet fick jag sitta ner och prata med en lärare, jag ville prata engelska men hon pushade mig att prata italienska vilket var bra men lite nervigt. Jag fick berätta lite om mig själv, vad jag gör här, vad jag gjort tidigare och sådär. 

Nu har jag kommit hem och ska tillbaka till skolan 14.10 - 17.50 för att placeras i en grupp och göra ett till prov.
Längtar! Tänkte använda tiden fram till dess med att packa upp och komma iordning.


Känns som jag behöver packa upp va? Här ser ni lite av mitt rum också, ska ta lite fler bilder på hela lägenheten sen men jag känner mig lite obekväm i att springa omkring och ta kort än så länge men lovar att visa er lite senare.
Vi hörs sen!

Idag

När jag lämnat av alla väskor i lägenheten gick jag ut på en promenad i det vackra vädret. Ca 15 grader och strålande sol, helt underbart! Strosade omkring och bara njöt, gick till skolan så jag har koll på allt sånt till imorgon och kollade på alla broar och fina byggnader.





Snart dags att sova, skola 09.00 imorgon!
Kärlek 

Sono a Firenze

Ciao! Nu är jag i Florens och tänkte berätta lite om resan och allt.

05.20 imorse ringde klockan, vi gjorde oss iordning och åkte till Arlanda vid 06.00. Väl på Arlanda ville jag bara veta hur allt skulle bli med bagage och grejer eftersom jag varit så orolig över allt vad gäller övervikt, mellanlandning, hitta rätt, tappa bort bagage och så. Som tur var gick allt väldigt smidigt, väskorna följde med hela vägen och jag fick mina typ först och behövde inte ens betala för min extra väska, otroligt skönt. Traskade runt med mina 3 väskor och hamnade till slut i en taxi med en man som absolut skulle prata engelska med mig trots att jag bestämt skulle prata italienska.

Taxiresan från flyget till lägenheten gick mycket fortfare än jag tänkt mig och plötsligt stod jag utanför dörren och ringde på porttelefonen. När porten öppnades var det skräckblandad förtjusning. Trapphuset är väldigt fint och typsikt fiorentinskt vilket också betyder att väskorna ska släpas upp för miljoner smala trappsteg i sten. Efter halva första trappan var jag helt slut men tack och lov kom hyresvärden ner och hjälpte mig upp med alla väskorna.

Lägenheten är superfin, gammal men fräch, högt i tak, vitt och trä. Mitt rum är lagom stort med en 1,40 säng, stor garderob och ett skrivbord. Köket är fräscht, det finns mikro, diskmaskin, tvättmaskin, balkong och till och med internet. Jag är så glad över allt det, mer än jag hade hoppats på.
Jag var även orolig över hur det skulle bli med själva boendesituationen. Jag pratade lite med hyresvärden som förklarade att han brukar bo i lägenheten några dagar i månaden då han annars bor ute på en ö där han har en restaurang så jag kommer vara själv ganska mycket.


Nu ska jag fixa lite här, prata med mami och packa upp kamerasladden så återkommer jag strax med lite bilder.


Puss

Nu kör vi

Just nu sitter jag hemma med Mami, Angelie, Malin och Lena. Vi har haft myskväll med taco och massa gott. Om 6 timmar är det dags att gå upp och åka till Arlanda.. Imorgon flyttar jag till Florens! Gaaah, imorgon?! Har längtat efter det här så länge och nu är det dags?! Helt sjukt.. Tror inte ens jag förstått det men det kommer nog när man landat och finner sig till rätta och allt det där.

Nu ska jag fortsätta mysa här och kramas extra mycket med mina fina 

Nästa gång jag skriver är jag i Firenze.

RSS 2.0