Rimini - part 6

I slutet av juni fick vi besök för tredje gången, då av min vän Nikki från Firenze. Hon kom bara några få veckor innan jag åkte men vi hann ändå komma varandra väldigt nära och hade väldigt roligt ihop. Det blev en massa sol och bad och såklart middag, drinkar och party på kvällen. 
 
 
 
Angie & Nikki
 
Malin & jag
 
Middag på Buon Gustaio
 
 
 
Drinkar på mysiga baren Oasi
 
Nikki & jag
 
Malin, Vinny, Angie & Nikki på Life
 

Rimini - part 5

Jag tycker att midsommar är en av de mysigaste sakerna med Sverige så vi hade tänkt fixa en stor midsommarfest i riktigt svensk anda i Rimini men tyvärr blev det inte riktigt så. Det blev italiensk plockmiddag och jobb, nattbadet blev till skumparty och inga blomkransar hade vi heller men vi hade iaf blommor i håret så lite credd borde vi få för det..
 
Angie & jag, hard work, work..
 

En dag i stallet - mobilblogg

Idag har vi varit i stallet med Marco och Roman, det var riktigt roligt då Malin är den enda av oss som kan rida.. Hon hoppade medan vi kämpade med att hålla oss kvar utan att skumpa runt som idioter.. typ.. haha..


Different

Imorgon får vi besök från Italien. Vi har räknat ner dagarna sedan vi lämnade Rimini och imorgon är dem äntligen här. Jag hade hellre åkt tillbaka men det ska bli kul att få visa dem Stockholm, vi har gjort massor med planer så det kommer nog bli riktigt roligt. Jag längtar efter att få höra italienska igen, jag längtar efter att få prata italienska och känna den italienska mentaliteten igen.
 
Det är svårt att förklara på något vis men ibland känner jag mig så... fel? Jag vet inte hur jag ska beskriva det riktigt men det är en känsla jag har, djupt inom mig som kommer upp till ytan igen vid vissa tillfällen, som till exempel när jag spenderat mycket tid i Italien och sedan kommer tillbaka hem(?) till Sverige. Jag är född och uppvuxen i Sverige men jag känner mig inte riktigt hemma här. Det går som sagt i perioder och det är svårt att förklara. Jag är halvitaliensk och halvsvensk, likaså min personlighet. Mitt sätt att tänka skiljer sig i många lägen och speciellt nu efter jag bott i Italien och anammat ännu mer av den italienska kulturen och tänket. Det känns som att jag behöver anpassa mig nu när jag är tillbaka och jag vet inte om jag vill det. Samtidigt orkar jag inte bli dömd.
 
I vissa situationer känner jag mig verkligen inte svensk. Medan alla andra sjunger med och kan hela texter till gamla svenska klassiker med artister jag inte ens kan namnen på så sitter jag och kan som mest lite av refrängen och alla skrattar åt mig och förklarar att den här kan ju ALLA! Alla utom jag känns det som ibland.. Däremot kan jag typ alla Eros Ramazzotti & Laura Pausinis låtar och när klassikerna med Umberto Tozzi, Tiziano Ferro, Nek, Marina Rei och alla andra dyker upp kan jag både texter och namnen på artisterna. Det känns även som jag upplevt Italien mer, jag har rest runt en del och besökt många olika städer i Italien, besökt de flesta sevärdheterna och jag älskar det italienska köket medan jag i Sverige knappt lämnat Stockholm de senaste åren och måste kolla recept för att laga pannkakor. 
 
I andra situationer känns det tvärt om men ända sedan jag satte mig på planet till Stockholm i Bologna så är det såhär mina tankar snurrat runt i huvudet. Det där kanske blev lite rörigt och svårt att förstå men det är mina känslor. 

 

Rimini - part 4

Sandro var fortfarande kvar i Firenze när jag åkte till Rimini och han lovade att komma och hälsa på mig, vilket han till min förvåning också gjorde efter att ha skickat ett sms kvällen innan och runt lunch var han plötsligt där. Vi var på stranden hela dagen och sedan gick vi ut och åt följt drinkar och dans på Life och sedan Carnaby där han hade varit förut när han var i Rimini några år tidigare. Just den kvällen kom även Matthew ner, ni kanske minns att jag skrev att jag fått goda nyheter ang. Rimini precis innan jag åkte från Firenze? De goda nyheterna var att jag pratade med min kompis som äger Carnaby och fixade jobb till Matthew där över sommaren! Det blev en galen kväll och alla var inte lika vana vid vårt tempo, om vi säger som så haha..
 
Den obligatoriska peruken, check!
 
Sandro, jag, Malin & Angie på Buon Gustaio
 
Sandro & jag
 
Malin, Angie & Matthew
 
Malin, jag och Angie på Life
 
Här är förklaringen till kvällens karatefylla..
 
 
 
På Carnaby
 
 
 

Rimini - part 3

I mitten av juni fick vi vårt första besök, det skulle bli ett av många (fler än vi trott). Det var vår vän Dean från England som kom och hälsade på, vi lärde känna honom 2008 då han jobbade som Dj på en av våra favoritbarer, Stills. Det blev en galen kväll, vi började med drinkar på Stills och sedan fortsatte vi ut och avslutade med att bada i fontänen. 
 
Malin, jag, Angelie & Dean på Stills
 
 
 
På Life träffade vi Giovanni som vi inte sett på flera år, otroligt roligt!
 
Malin, Dean, Angie & Giovanni
 
Malin, jag & Angie
 
Jamie & Dean
 
Jag & Angie spårade..är man liten så är man haha.. 
 
 
 
 
 
 

Rimini - part 2

Efter en vecka i Rimini började vi jobba. Vi jobbade extra på Club Life som vår vän Thomas äger. Vi gjorde pr för klubben cirka 4 kvällar i veckan under juni/juli, och vi hade sjukt roligt. Det kändes aldrig riktigt som jobb då det i stort sett gick ut på att festa. Vi hade verkligen roligt, träffade sköna människor och skrattade i ett.
 
Här kommer lite bilder med vårt crew:
 
Förfest i Lifehuset
 
Sofia, Brian & Kevin
 
Malla, Angie & jag på Carnaby
 
Sverige - Ukraina i parken
 
Malin & Jennifer
 
Angie, jag & Rebecca
 
Fest hos Andy i Dj båset
 
 
 
Chloe, Jennifer, Francklin & Malin på en Azte kväll
 
Jag & Sofia
 
 
 
Jennifer & jag
 
Life crew
 
Angie & jag
 
 
 
 

Rimini - part 1

Alldeles för tidigt på morgonen den andra juni bar det av från Firenze till Rimini. Jag hade längtat väldigt mycket efter att få träffa alla men det kändes samtidigt väldigt jobbigt att lämna allt. Det som tröstade var att jag visste att alla mina vänner i Firenze skulle åka tillbaka hem eller resa vidare bara någon vecka efter mig och några hade som sagt redan åkt men det var ändå känslan av att allt kommit till sitt slut som gjorde ont. 
 
Från början var det bara jag och Angelie som skulle till Rimini över sommaren då Malin skulle flytta till Norge och jobba där men efter en del ändrade planer (i sista minuten) så slutade det med att även hon joinade oss!
Jag kom fram till Rimini mitt på dagen och gick genast ner och la mig på stranden. Fick ett varmt välkomnande och allt började redan kännas som vanligt. När Malin kom runt 17.00 lämnade vi av väskorna och gick och åt på vår favoritbar på stranden. Sedan fixade vi lite i lägenheten, gjorde oss iordning för kvällen, åt middag på favoritrestaurangen följt av ännu en av våra legendariska första kvällar. Det är tradition att alltid gå och besöka alla vänner på de olika barerna och klubbarna och då vill de alltid bjuda till lite extra. Dagarna efter låg vi på stranden och fixade i lägenheten och på måndagen kom äntligen Angelie.
 
 
I början var jag tyvärr ganska dålig med kameran men här kommer några bilder från första veckan:
 
Malin & jag första kvällen
 
På Domino's
 
Malin
 
 Angelie & jag
 
 
Atze night
 
Tändare som ser ut som ett läppstift och en peruk, det är bra grejer det!
 
 
 

Sista veckan i Firenze

 

Den första juni var min sista dag i Firenze. Det känns som att allting gick otroligt snabbt den sista veckan. Malin kom tillbaka, det blev en del utekvällar, aperitivo, mys i solen och en hel del tårar fälldes när det var dags att säga hejdå till alla. Staden som för några månader sedan hade varit helt främmande, där jag inte kände någon hade blivit till mitt hem och jag hade hittat vänner för livet. Det är inte dagarna man kommer ihåg, utan minnena och en bild säger mer än tusen ord som man säger så här kommer ett gäng bilder från de sista dagarna och kvällarna i mitt älskade Firenze. Grazie a tutti i miei, mi mancate tanto  ♥
 
 
Nikki & jag 
 
Fotbollskväll hos mig
 

Malin & jag påväg ut med Sandros cykel
 
Matthew & jag på Twice
 

Sandro, Malin, Matthew, jag, Willem & Matheus
 
Gabriella & jag
 
Glassfestival
 
Matheus & Sofie
 
Jasmina, Linnea & Courtney
 
Jag, Kathelijne, Nikki & Gabriella
 
Sista fikan på Mama's bakery (för den här gången!)
 
Sandro & Willem på Colle Bereto aperitivo
 
Nikki, Kathelijne & jag
 
Mitt slutbetyg, så sjukt jävla stolt!
 
Vår favoritlärare Rita & jag
 
Alla tjejer hos mig sista kvällen
 
Bästa Sofie & jag
 
Kat & Jasmina
 
 
 
Nikki & Kat
 
 
 
Efter en fin sista dag med skola, middag med vänner och utgång kom jag hem med tårar i ögonen runt 05.30.
En timmes sömn och sedan bar det av till Rimini..
 
 

En dag i Stockholm

Jag vet att det egentligen var dags för mig att uppdatera er om Rimini men jag har varit upptagen med att fika med vänner hela dagen. Okej, jag förstår hur dumt det där lät men det är sant, har man varit borta i 8 månader har man ganska mycket att ta igen. Uppdateringen kommer, I promise men nu ska jag sova, måste vända tillbaka dygnet!
 
Puss och god natt
 
Tillbaka hemma i gamla flickrummet.
 

Back in Sweden..

Ciao! Tro det eller ej men nu är jag tillbaka i Sverige, Stockholm. Det känns så konstigt. Jag är... hemma? Jag vet faktiskt inte riktigt, det är otroligt skönt att få sova i sin egen säng och att få träffa alla nära och kära igen men en del av mitt hjärta är kvar i Italien. Jag åker känslomässig berg- och dalbana.

Jag har saknat bloggen väldigt mycket och tänkte skriva en slags recap med bilder och så från sommaren. Jag har fotat väldigt mycket så det kommer bli en massa bilder men även en del av mina texter. Bättre sent än aldrig.

Fick ett fint välkomnande hem från alla på Facebook hihi :)


RSS 2.0